0

Е мблематичнaта българскa ню уейв групa „Нова генерация“ ще зарадва феновете си с бутиков клубен концерт на 20 март в столичния клуб „Строежа“.

Бандата не свири често, затова събитието се очертава като своеобразен празник и за публиката, и за самите музиканти. Последното голямо събитие, в което „Нова генерация“ участва, беше през декември в зала „Арена София“, а в „Строежа“ групата не е стъпвала от времето, когато той се намираше в Студентски град.

Банда

„Миналата година свирихме в Арена София“. Напоследък често се случва да свирим заедно с други групи и понякога искаме да правим и самостоятелни концерти. Това, което предстои в „Строежа“, е да направим самостоятелен концерт. Да, за по-малко хора, леко бутилков е като изпълнение, но ще изпълним доста песни. Над 20. Предстои приятен и хубав концерт за феновете“, разказа басистът на бандата Симеон Воев пред „Телеграф“. На 20 март в бутиковия концерт на сцената ще се качат оригиналните членове на групата. Освен Симеон Воев (китара) ще видим Кристиан Костов (китара), Михаил Пешев (синтезатори), Катето (вокал, клавири)q Алекс (бас), Тери (вокал) и Даката на барабани, за да изпълнят заедно едни от най-популярните и любими на не едно поколение песни на „Нова генерация“. Вечерта ще открие и закрие DJ N:Mode, а самият концерт ще бъде около два часа. Музикантите вече репетират, разкри още Мони. „Може да не свирим много често, но имаме доста добра спойка помежду си и доста добре ни се получават нещата“.

Вдъхновeние

Началото на събитието е в 22:00 ч., а входът ще бъде отворен в 20:00 ч. Билетите за него вече се продават в системата на Eventim.bg, като първите 50 броя от тях са на специална цена от 30 лв. Стандартният билет е с цена 35 лв., а в деня на събитието и на вход билетът ще е 39 лв. Организаторите препоръчват ранно закупуване на билети, тъй като количеството е ограничено и се очаква те да свършат доста преди датата на концерта. От своето начало през 1987 г. до днес "Нова генерация“ е една от бандите, която силно повлиява няколко поколения музикални фенове у нас. Вдъхновението на групата идва от нейния основател и двигател – вокалиста и басист Димитър Воев, а текстовете и музикалният му стил сякаш изпреварват времето си. Песни като "Само двама“, “Скорпионите танцуват сами”, "Ледове“, "Бездействие“, "Студен живот“, "Арлина“, "Изповед“, "Страх“ и много други остават в историята на българската ъндърграунд музика и до днес от най-популярните и обичани алтернативни парчета.