0

Aктрисата Искра Донова посрещна на бял свят първото си дете на 41 години. Тя стана майка на момченце, което кръсти Йоан. „Не вярвам в любовта от пръв поглед, но на 07.02.2024 г. се появи той и всичко затихна, за да запечатам този най-красив и дълго чакан миг.

Добре дошъл, Йоан!", написа актрисата под публикация в социалните мрежи. Преди време тя сподели откровено, че е забременяла в клиника в Истанбул, след като преминала серия от процедури. Тъй като по това време снимала сериала "Братя", това налагало през определено време да лети за турския град, а в паузите между снимките си слагала специални инжекции.

Първите три месеца от бременността й преминали доста трудно, тъй като й ставало лошо от голяма част от храните, които консумирала. Не можела да пие дори вода. Единственото, с което успявала да се храни, било диня, козунак и спагети. Актрисата и половинката й решили, че в началото няма да споделят с никого новината за бебето, докато не минат критичните месеци и лекарите не ги уведомят, че всичко с плода е наред. Дори на родителите си съобщили чак след този период. 

Вяра  

На 41 години майка стана и Ивайла Бакалова. Една от най-красивите ни Мис България роди момиченце почти 20 години след като стана майка за първи път на дъщеря си Рая. Красавицата успя да скрие от медиите бременността си и изненада всички, като роди малката в началото на декември, а обяви щастливата вест на един от най-светлите християнски празници – Бъдни вечер. Бебето носи името Вяра. А Ивайла споделя, че е преминала през редица трудности и усложнения, докато бебето се появи на бял свят.

Третото си дете на 40 години роди и певицата Емилия.  Изпълнителката пазеше бременността си в тайна почти до самия й край. Певицата кръсти момиченцето Жоржина на баща си – сирийския бизнесмен Жорж Башур. Това е първото общо дете на двойката. От предишната си връзка Емилия има две деца. В откровено интервю певицата сподели, че дъщеря й Жоржина е истински дар от Бога.

Тя разкри, че според лекарите двамата с Жорж Башур не можели да имат повече деца и в един момент те се примирили със съдбата си, тъй като и двамата имат деца от предишни бракове. За тяхно голямо щастие обаче на бял свят се появила и дъщеря им Жоржина и вдъхнала нов живот на връзката им. 

Чудо 

Елена Йончева също успя да стане майка на 52 години след инвитро процедура. „Няма никакво значение на колко години ще родиш детето си, а как ще го отгледаш и възпиташ", споделя преди време в интервю известната журналистка. Малко след като ражда, тя дори споделя, че е готова да се реши и на втора бременност.  Дълго време преди това Юлияна Дончева бе одумвана заради смелостта да роди на 49 години и то на 17 години по-младия си съпруг. След време Дончева  откровено разказва историята си. Дълги години се опитва да забременее и двамата  минали през множество трудности.

Тя почти се отказва от мечтата си, но чудото се случва на 48 години, когато Юлияна разбира, че е бременна. Дончева не крие, че се разплаква, когато вижда положителния тест за бременност. Случва се точно на рождения ден на любимия й и това е най-големият подарък за него. Със съпруга й Станислав Недков-Стъки доказаха, че когато има любов, няма невъзможни неща. 

Ябълка 

На 40 години попфолк певицата Весела сбъдна мечтата си за дете след 15 години ходене по мъките. Изпълнителката се сдоби със син, след като посети чудотворния манастир „Света Богородица – Успение – Златна ябълка”. За мястото от години се носят легенди, че е едно от най-мистичните места в България. И всяка жена, която го е посетила, рано или късно зачева.

„Бог ме дари с детенце след 15 години опит да имаме наше отроче с моя съпруг. След молитви в манастира, познат като „Златна ябълка” край Асеновград, заченах!“ споделя изпълнителката на „палаво око“. Актрисата Биляна Петринска стана майка на 44 години. Малкият Адриан е кръстен на римски император.
Актрисата решила, че 44 е идеалната възраст за майчинство, защото чак тогава срещнала подходящия човек. Преди това все попадала на неправилни хора. Два месеца след раждането на малкия Биляна се върна на сцената. Тя дори ходела на репетиции и на представления с малкия на ръце, като го кърмела зад кулисите. „Добре дошъл при нас, щастие наше, и ти благодарим, че избра нас за твои родители. Ти беше моя блясък и озарение цели 9 месеца. Това бяха най- вълшебните и щастливи дни през целия ми 44-годишен живот. Бях най-красивата, очакваща те. Ти беше най-хубавата ми “дреха”, с която пристъпвах гордо, а баща ти - най-голямата ми подкрепа…", така посрещна Петринска раждането на сина си.

Камелия гушна Баян на 52 

Камелия буквално пусна бомба, след като съобщи, че на 52 години е станала майка. Навръх Великден изпълнителката сподели в социалната мрежа снимка, на която майчински седи до бебешка люлка, и написа: "Честит Великден. За нашето семейство е НАЙ-ВЕЛИКИЯТ. Имаме си БЕБЕ. Благодаря на всеки, помогнал за раждането ти, мило наше всичко", написа популярната певица под снимката. Изпълнителка на "Залеза и зората" неведнъж е споделяла, че заедно с мъжа до нея, Цветин, искат да станат родители. Двамата споделят живота си от повече от  25 години.

На няколко пъти певицата е споделяла за неуспешните и драматични опити с половинката й да станат родители, които  завършвали със спонтанни аборти. „Искам да имам деца и повярвай ми, съм направила всичко възможно да имам деца. Чисто емоционално и хормонално, ако някога опиша през какво съм минала, никой няма да повярва, че мога да изглеждам така и да съм с всичкия си", разказа преди време певицата в интервю за Мон Дьо по случай 50-годишния й юбилей. Тогава звездата споделя, че един от най-горчивите й спомени е, когато навръх рождения й ден трябвало да направи аборт, а била бременна с близнаци. В крайна сметка след дълги опити историята на Камелия и Цветин завършва с щастлив край и двамата са родители на Баян. 

Азис с второ на 44 

„Да станеш баща за втори път на 44 е благословия! Момче е", написа певецът  под снимка и така оповести новината за втория си наследник. На нея певецът е прегърнал бебенце, облечено с блузка с къси ръкави и фигурки на кученца. Хубавата новина му честитиха певиците Мария, Поли Генова, Есил Дюран, пиар специалистът Ива Екимова, моделът Ирен Онтева и други.

*Автор: Василена Маринова