0

П о правило само фотографите се занимават със стила на обличане за снимки. Но тъй като фотографите и блогърите правят снимки, те също създават тенденции, които след това взривяват Инстаграм и други социални мрежи. Направихме проучване и изтъкнахме основните тенденции сред моделите, заобиколени с цветя.

Букет

Една от най-популярната визия за фотосесия в момента е тази с цветя. Типично за сезона пролет – лято, когато всичко цъфти, фотографите го пренасят и на кадрите си. Конкретната популярна визия е с цветя, които заместват горната дреха. Вместо да сложите бюстие или тениска, напъхвате дръжките на цветята в панталона или дънките си и получавате искания резултат цветя – потник. Тази тенденция заля социалните мрежи с такъв тип кадри. Друг подход с цветята са кадрите от близо – портретни снимки на лице, заобиколено от разновидни цветя. Най-предпочитани са рози в по-бледи и нежни цветове. Най-необичайните идеи за фотосесия днес са снимки на дома или разходки. В същото време мотивът може да бъде абсолютно всичко, от празника до обичайната разходка. Често професионалните фотографи въвеждат такива необичайни идеи за фотосесия у дома. В този случай собствениците могат да създават светли изображения или дори да поставят официалния стил.

Нежност

Колкото и странно да звучи, въпреки че цветната фотография е създадена  още в края на 20-те години на миналия век, черно-белите снимки не са изгубили очарованието си и до днес. Дори, напротив, черно-бялата фотография изживява истински ренесанс в дигиталната ера. Именно на този тип фотография бялата мъжка риза е най-предпочитаната визия за един женствен модел. Направата на такива снимки ще покаже както домашен уют, така и интимна атмосфера, благодат и красота на момичето. Позите за такава фотосесия трябва да бъдат избрани така, че отделните части на тялото, които изразяват сексуалността, да са видими. Самата поза трябва да олицетворява женствеността. Красиво изглеждайте разхлабена коса, елегантна позиция на ръцете и краката. В тази визия бижутата не трябва да присъстват, а гримът трябва да бъде много нежен и блед. Много подходящ атрибут за тази визия са крила. Този детайл допълва нежността и прави снимката още по-оригинална. Друга изключително подходяща дреха за този тип снимки е черно сако. Отново неговият размер трябва да бъде по-голям или да бъде от мъжката колекция. На практика позите и липсата на аксесоари отново присъстват, но блейзерът придава повече стил, отколкото нежност.

Кола

За да бъдат професионалните снимки наистина уникални, фотографите използват не само оригинални места, но и различни декорации и атрибути. Една от най-популярните идеи за професионална фотосесия е снимките с кола. Тези изображения изглеждат не само стилни, но и по някакъв начин подобряват състоянието на модела. В случай че автомобилът е спортен, най-подходящата визия за дамата ще бъде кожени дрехи. Може да заложите на кожена пола и кубинки или дълъг кожен шлифер. Посадното седене е страхотно за заснемане на история. В тази позиция можете да заснемете много оригинални кадри. За портретно заснемане е по-добре да избирате легнало положение. Този вид фотосесия се провежда най-добре директно в самия автомобил или в близост до него. Тогава акцентът ще бъде върху модела, а машината в този случай ще послужи като добър фон. Тогава може да заложите не само на кожени дрехи, но и на нещо по-смело. Секси бельо или бански.

Аксесоари с ярки цветове за улична фотосесия

Уличната фотография обича ярките цветове. Тази концепция черпи вдъхновение от колорита на уличните стилове. Традиционно уличното облекло е запазена марка на част от определени субкултури като скейтъри, гръндж, хипстъри, рап и т.н., но в днешно време е актуално да се обвива с шикозни акценти от висшата мода. Тя показва атмосферата на улицата – снимки на модели, които се разхождат, в ансамбъл от модни дрехи и екстравагантни аксесоари. Като големите кръгли обеци в ярък цвят и малки чанти са най-актуални за момента.