0

И звънземните са си феномен от нашата планета и хич не им трябва да идват от други далечни светове, твърдят учени от два престижни университета – астрономи от Харвард и от Технологическия в Монтана.

Учените са дали просторни обяснения пред сп. Philosophy and Cosmology („Философия и космология“), които ще бъдат публикувани в новия брой на изданието. Но станаха ясни някои от техните основни тези. Само да припомним, че в Харвард са основните учени астрономи, с които работи НАСА, а един от тях – Ави Льоб, е от най-запалените изследователи и на извънземните.

Стелт

Според учените от Харвард и Монтана има много признаци, че извънземните са местно явление на нашата планета и идват от (поне една) цивилизация, съществуваща на Земята заедно с човешката. Те я наричат стелт цивилизация, защото е скрита от погледите ни, а нейните обитатели – криптоземни.

Така изчисляват, че може да има скрити места на Земята, в които се намират цели цивилизации, напълно различни от човечеството, каквото го познаваме. Те твърдят, че докато скептиците се съмняват защо НЛО, ако са извънземни кораби, биха посещавали Земята толкова често, тези същества може всъщност да са били тук през цялото време.

Учените пишат: „Въпреки че тази идея може да звучи невероятно на пръв поглед, много наблюдатели са убедени, че е поне възможна - не на последно място, защото цели участъци от нашата планета остават практически неизследвани и некартографирани“.

Посочват, че около 80% от нашите океани не са картографирани и все още разкриват древни мистерии като тази в Йонагуни Джима, известна и като японската Атлантида, където в океана се намират гигантски структури като пирамиди и мегалитни обекти по повърхността на планетата. И допълват - да не говорим за неизследвани пещери и тъмната страна на Луната, има достатъчно място за една стелт цивилизация. Изследователите пишат в статията си в сп. Philosophy and Cosmology: „Ако друг съзнателен вид е обитавал Земята (или Марс) много преди хомо сапиенс, е възможно дори да нямаме представа за това.“

Кандидати

В това ново проучване няколко региона на Земята и близо до планетата ни са цитирани като възможни кандидати за изследване на шансовете за тайна база на криптоземни видове. Учени от различни области обединяват усилията си, за да проучат всички достоверни теории около тайната на НЛО и че всички те са взети под внимание.

Един от тези региони е известен като Триъгълника на Аляска и се простира между Анкъридж, Джуно и Уткягвик. Тази зона е критична зона за наблюдения на НЛО и други мистериозни събития. Триъгълникът е известен с над 20 000 необясними изчезвания на хора, превозни средства и техника от 1970 г. насам, което го прави основно място за наблюдения на НЛО. Изследователите сочат и няколко завладяващи археологически находки, които може да предполагат наличието на древни цивилизации, неизвестни досега и появили се преди възхода на човешкия вид или поне на нашата цивилизация.

Наричат Йонагуни Джима японската Атлантида и това е едно от местата, дадени за пример от учените.

 Наричат Йонагуни Джима японската Атлантида и това е едно от местата, дадени за пример от учените.
BBC

Откритията за масивна подводна скална формация в Тихия океан в близост до Йонагуни Джима, Япония, също е от основните претенденти. Някои морски геолози смятат, че това може да са останките от пирамида, която е поне на 5000 години и вероятно е свързана с древна цивилизация, подобна на митичната Атлантида.

"Вътрешната структура на Земята също все още е е една голяма мистерия", отбелязват те в анонса за материала им в списанието. Има теории, според които под повърхността на нашата планета се крият просторни кухи области и там е напълно възможно да са се развили различни организми, както и поне няколко цивилизации.

Материалът в изданието предлага също така идеята за криптоземни същества, живеещи в горещи точки като езера и вулкани.

Далече

Да припомним също, че в последно време все повече хипотези твърдят как дори с познатите ни теоретични начини е трудно да се пътуват големи разстояния и ако извънземните идват, то няма да е от много далече. Според една от версиите от другата страна на Слънцето има планета с размерите или по-голяма (може да бъде и десет пъти) от Земята. И оттам пристигат корабите на пришълците.

Друга теории твърди как за извънземните нашите океани може да се окажат много подходящи за съществуване. И тъй като те почти не са изучени, както и по-голямата част от водните басейни, сред които гигантски реки (Амазонка, Конго) и големи езера, то е напълно възможно и там да се крият или просто да си съществуват други цивилизации.

Разбира се, не може да бъдат пропуснати и теориите за паралелните светове и цивилизации на Земята, но съществуващи в други измерения. Но ще е интересно сега какво и как ще интерпретират водещите световни умове по въпроса. И ако се направи игра на думи по изказване навремето на Карл Сейгън – ще е твърде голяма загуба на пространство и усилия на Вселената, ако само на Земята има живот, довел до цивилизация.

Извънземните може и да са тук и да летят с някакви напреднали апарати, но също като нас може и да не ни забелязват. И да се питат какви са тези странни неща на тази планета, защото за тях ние сме извънземни.