0

М алко преди края на годината е най-доброто време за цялостни промени или освежителен ремонт в дома. Безспорно най-трудното помещение е раят за кулинарите любители - кухнята. Тенденциите в интериорен план този път биха изумили и най-стилните домакини, тъй като в каталога се включват светла палитра, прави линии и минималистичен стил. Най-хитова, следователно и най-предпочитана се оказва комбинацията на бял лак и дърво. 

Съвет

Нашият съвет е да боядисате стените и тавана в бяло. Известно е, че така оптически увеличавате пространството, но в същото време създавате приятна атмосфера, провокираща усещане за комфорт, чистота и простор... Вероятно редица са хората, които категорично биха отказали бялата кухня с очаквания аргумент, че всяко петънце ще се забелязва, което загатва и за ежедневна поддръжка. И да, и не. Ако сте достатъчно смели и се впуснете в минимализма, ще откриете, че има редица материали, които няма да ви обвържат с почистване от сутрин до вечер. Такива например са мебелите от бял лак, дори използван само за плота или бара. Той се почиства изключително лесно, от години насам се предлага разнообразие от специални кърпи - за прах, за полиране и пр. Същите ще улеснят работата дотолкова, че ще я превърнат в удоволствие. За това нашият съвет е освен светла стая да изберете и светли мебели. Ако идеята не ви допада, то може да заложите на подова настилка, която да контрастира на дървените плотове, маси и столове. 

Под конец

По отношение на палитрата лесно бихте изчистили детайлите за разлика от съчетанието на мебели. Новото строителство не предполага голям терен за кухнята, често обединява стаята с трапезарията или всекидневната. Затова най-добрият вариант е да изберете монтирането на бар, който да използвате при хранене. Високите столове, които ще са ви необходими, ще ви изненадат с удобство и визия и ако първите седмици това ви се вижда странно, то скоро след това няма да намирате нищо нередно. Но подобно на бара, и кухненският плот трябва да има своето заслужено, а и идея по-голямо място. Повярвайте, тесните места побъркват готвачите, които не могат да извадят всичко необходимо. Изграждането на открити рафтове би било страхотна идея - от една страна, е улеснение за човека с черпака и тигана, от друга, има декоративна роля. Между подправките може да поставите сувенир, свещ или цвете. Шкафовете, в които се предполага, че ще бъдат съдовете, може да са с прозрачни стъкла на вратите. Това обаче ще ви създаде един страхотен навик - винаги да подреждате. Ако този абсолютен ред в кухнята не ви е по вкуса - изберете цветна основа и затворени вратички, но отново вкарайте нюанс на бяло. Ако разполагате с маса, фокусирайте погледите си върху разположението - край на неписаното правило да е в ъгъла, за да се спести място. Първо, не пестите място и, второ, ограничавате свободните места за сядане. Средата е най-добрата позиция.

Щипка любов

По отношение на допълнителния декор - отхвърлете идеята за килим, но пък сложете картини. Ако прозорците са близо до уредите - щори, ако обаче има повече от една ръка разстояние, то красиви пердета. Свършете всичко това по точната рецепта, издаваща вкуса ви и, разбира се, с щипка любов!