0

А ктьорът Александър Дойнов, който празнува на 12 януари рожден ден, сподели, че една от целите му тази година е да направи моноспектакъл по негови истории. „Нахвърлил съм напечатани листове с интересни спомени“, казва той пред „Телеграф“.

Равносметка

Любимият на публиката актьор днес празнува 69 години.

„Ще направя само една вечеря с трима близки хора, няма да бъде нещо грандиозно. Догодина юбилея ще го отпразнувам повече - разкри той. " Не съм от тези хора, които си правят равносметки на този ден, да пиша таблици. Каквото исках – стана. Исках да бъда артист, който да се ползва и да върши работа. И в телевизията, и в киното, и в театъра успях и съм доволен“, допълни актьорът.

Сашо Дойнов в постановката Горката Франция

 Сашо Дойнов в постановката Горката Франция
Facebook

Според него годините си оказват значение, независимо как се чувстваме самите ние. „Преди всичко в шоубизненса младостта продава. Винаги има място и за старите хора като нас, да играем бабата, дядото, таткото. Докато можем и помним, ще вършим работа“.

Когато Александър бил млад, често получавал съвети от по-опитните и големи актьори от него, дори и когато не търсел помощ в тяхно лице. „Колкото да им помагаме на младите, те знаят повече от нас. Случва се да ме попитат, но те са квалифицирани хора. Като цяло не обичам да давам много съвети, много трябва да ми поискат, иначе си мълча. Като бях млад, все някой ми даваше някакви съвети, затова сега не искам да бъда същият“, разкрива рожденикът.

Пожелание

Навръх празника си Дойнов си пожелава здраве на него и близките си. „Защото от едни години нагоре все по-голяма вероятност има да започнем да се повреждаме, което е редно и нормално. Искам да работя още, обичам си работата и ми е приятно. Всички около мен да са добре. Искам и войната да приключи, дано не ескалира положението“, споделя Сашо  и допълва:  „Късмет също, защото много здрави хора са нямали късмет и пак не става". 

До месец и половина актьорът започва репетиции в театър „Българска армия“ върху нова пиеса. „Не мога да издам името й, нито повече подробности по нея, не позволяват все още. С нашия режисьор Иван Урумов, много интелигентно момче, се работи много добре“, казва той.

Със сина си Станислав и внучката Александра

 Със сина си Станислав и внучката Александра
Facebook

Звездата има собствено предаване, върху което също работи, както и продължава с участието си в постановката „Горката Франция“ в Театро отсам канала. Всички любители могат да гледат комедията на 21 януари, 10 февруари и 3 март.

През новата година Сашо си е поставил нова цел. „Опитвам се да направя един моноспектакъл, с хора, които ми помагат, защото не мога да пиша. Не съм сигурен, че ще успея и дали ще стане толкова интересно. Да излезеш и да говориш за живота си ей така не става, не е достатъчно да си сигурен, че ще бъде интересно. Имам такава идея, дори съм си нахвърлил напечатани листове с интересни спомени. Има хора, които ми помагат да заприлича на драматургия. Ако стане, ще е хубаво, иска ми се. Не за сбогуване, но да ударим чертата. Надявам се да се получи“, разкри самият той.

Чърчил

Александър Дойнов започна диета още през октомври миналата година и очевидно върви успешно. „Все още спазвам хранителен режим. Отслабнах със 7 килограма, слагам си и едни инжекции, които убиват апетита. Искам да намаля килограмите, защото докторите казват, че и за сърцето е по-добре. Ям месо, гледам да не е мазно, без хляб и сладко.

От време на време си взимам тайно малко сладко, защото толкова много го обичам“, сподели той. „Отдавна не тренирам и не правя някакви дълги разходки. Нека ви кажа нещо интересно. Попитали Чърчил откъде се дължи дълголетието му и отличното здраве, в което е. А той отвърнал: „Пуша едни и същи пури, пия едно и също уиски и никога не бягам за здраве“, разказа актьорът с усмивка.

Обича да ходи на риба и да бъде с внучката си

През свободното си време Сашо обича да пътува и да обикаля реките, за да лови риба. „Откакто остарях, по-рядко се случва, или ми е много силно слънцето и ме е страх да не прегрея, или ще вали дъжд и ще си кажа: Еййй, много е кално“ (смее се

На риба

 На риба
Facebook

„Преди време ходех всеки ден, особено когато играех в театъра в Димитровград. Всеки ден бях на Марица“, допълни Дойнов. Другото му любимо занимание е неговата внучка, която носи неговото име.

С внучката си, която носи неговото име

 С внучката си, която носи неговото име
Facebook

„Обичам да прекарвам време и с внучката си Александра. Непослушна е, но е интелигентно дете. Надявам се още малко като порасне да започнем да си говорим разни неща. Много обича да рисува, харесва й. Още не мога да кажа какво я влече, малка е, на 3 годинки. Расте между куче и коте и това ме радва. Учим я да обича животните и е хубаво, когато съжителства с тях. Аз много ги обичам и ми е толкова жал за някои беззащитни животинки“, разказа щастливият дядо.