0

С поред британски и американски сексолози при жените съществуват 11 вида оргазъм.

Новината е, че съществуват поне толкова и много повече начини да достигнете до поне един от тях.

Орален секс

Може би сте чували, че има дами, които могат да достигнат до повратния момент само по време на орален секс, или може би сте срещали партньор, който се нуждае от много специфичен вибратор, за да стигне до края. По принцип това, което върши работа за един човек, не е задължително да работи при друг и това правило е особено актуално при жените. Дори и вече да сте отъпкали пътя към върха и да имате стар изпитан метод, научаването на нови начини за достигане до оргазъм може да ви помогне да изследвате тялото си и да изпитате различни усещания. „Имаме нужда от разнообразие. В противен случай свикваме с определен тип усещане и тялото ни се приспособява“, обяснява Шанън Чавес, сертифициран секстерапевт и психолог, базиран в Бевърли Хилс.

„Изпробването на различни техники ви показва, че има много различни начини, по които може да постигнете оргазъм.“

Един от тях да стигнете дотам е опитвайки се да го направите без ръце. Има някои доста сладки ползи от това да получавате оргазъм, без да се докосвате, обяснява Чавес. „Мисля, че оргазмите без ръце са много по-добър начин за активиране на връзката между нас самите - ум-тяло, която всъщност е свързана с дишане и движение. Когато мислим за техники, това може да ни извади от телата ни, защото си проправяме път през него, вместо да го усещаме“, обяснява тя.

Пръсти

По принцип този тип кулминация в секса е точно това, което звучи: не се предизвиква от ръцете или пръстите на вас или на вашия партньор. Освен това не държите играчка, която да ви стимулира. Можете да ги използвате, за да стимулирате друга част от тялото си, като зърната си, или да държите рамката на леглото или чаршафите си, предлага Чавес. Използвайте фантазията си. Ако сте сами, можете да освободите съзнанието си да потънете в най – смелите си мечти, представяйки си ги. Ако имате под ръка партньор, споделете мръсните си фантазии и го оставете да говори. Затворете очи и слушайте. Мръсните приказки освобождават съзнанието.

Душ

Правете орален секс. Това е класическа техника, но, да, достигането до върха с помощта на орален секс се счита за опит без ръце. Използвайте ги, за да се галите по косата, лицето или тялото. Вземете секси душ. Чували сте за секс под душа, но можете да получите оргазъм и само от вода. „Течащата вода е обичаен път към оргазъм“, споделя Чавес. Съществува дори специална душ глава, която е предназначена за мастурбация под душа. Предлага три различни струи за удоволствие, които могат да се използват за отпускане под душа или за създаване на удоволствие до оргазъм.

*Автор: Василена Маринова