0

З ърната притежават целия потенциал да отприщят мощен нов начин за кулминация. Чували ли сте за оргазъм на зърното?

В свят, в който сексът се върти около това какво има между краката ви, е лесно да забравите за основната ерогенна зона особено при жените: зърната. Разбира се, има много други начини да изпитате „Голямото О“ , но гърдите са един от основните.

Любов

Какво точно е оргазъм на зърното може би се чудите? Доктор Джанет Брито, сексолог и клиничен психолог в Хонолулу, определя оргазмите на зърната като „приятно освобождаване на сексуална възбуда, съсредоточено върху стимулация на зърното, а не причинено от директно стимулиране на половите органи. Възможността да имате оргазъм на зърното се дължи на многото нервни окончания върху и около зърното ви, обяснява д-р Холи Ричмънд, соматичен психолог и сертифициран секстерапевт. Готови ли сте да опитате? По-нататък експертите разкриват какво е усещането при оргазъм на зърната, как да го постигнете и защо трябва редовно да показвате любов на зърната си.

Усещане

Усещането за оргазъм на зърната варира от човек на човек. Може да се почувства фино, мощно или като бавно натрупване. „Зърната са ерогенни зони с хиляди нервни окончания. Те са много чувствителни за мнозина, а за други стимулацията може да бъде болезнена“, казва Дебра Лайно, секспедагог. „Зърната могат да изпращат съобщения до сензорния кортекс в мозъка, който е същата област, която се стимулира от генитална стимулация.“ Освен това някои индивиди могат да почувстват оргазъм на зърното само в областта на гърдите, добавя тя. Всяко тяло реагира на стимулацията по свой начин, така че е важно да експериментирате, да слушате тялото си и да се съсредоточите върху аспекта на удоволствието - не непременно целта на оргазма. За да разберете какво работи най-добре за вас, определено „започнете със самоудоволствие“ , казва Ричмънд. Така ще разберете какво бихте искали някой друг да направи. Освен това може дори да откриете, че едното ви зърно е по-чувствително от другото.

Пръсти

Експериментирайте с различни докосвания. Например отидете на леко до умерено докосване на зърното, използвайки пръстите си или можете да опитате да масажирате цялата гърда, след което преминете към пощипване, усукване и леко стискане на цялата област. След това можете да преминете към издърпване на зърното, преди да се фокусирате директно върху самото зърно.

Може ли някой да има оргазъм със зърната? Шансовете за оргазъм от игра със зърната зависят от няколко фактора, включително вида на секса, който правите, колко сте спокойни, колко чувствителни са зърната ви и дали като цяло се наслаждавате на играта със зърната. Това не ви пречи да се забавлявате дори и докато само опитвате.

*Автор: Василена Маринова