0

Е дна от най-обичаните български банди – „Остава“, ще представи за първи път в Лондон последния си албум „Кислород“ - на 10 ноември в клуб The Garage.

Феновете на групата ще се срещнат отблизо с „великолепната петорка“ в лицето на Свилен Ноев, Георги Георгиев, Боян Петков, Алекс Марбург и Даниел Петров, а преди тях ударно начало на концерта ще дадат момчетата от Innerglow.

Инди

Повлияна още при създаването си от британския индирок, „Oстава“ е от малкото български групи, която в продължение на повече от 30 години продължава да създава музика без почивка и да бъде вярна на своя стил. Автентична, искрена и докосваща, музиката на „Остава“ има своето специално място в музикалната история на България и в сърцата на хилядите им фенове. „В Лондон ще повторим сет-листа от големия концерт на „Остава“ от края на лятото и това ще бъде първото представяне на „Кислород“ пред феновете ни в Лондон“, споделя с вълнение Свилен Ноев. В клуб The Garage публиката ще чуе най-свежите хитове от албума като „Сателит“, „Мама“, „Помощ“, „Саботаж“ и „Клише“, а Свилен и компания едва ли ще пропуснат да изпълнят и превърналите се в задължителни - „Шоколад“, „Океан“, „Мъничко човече“ , „Бесен“ „Внимание“ и още от най-обичаните парчета на бандата през годините.

София

Веднага след Лондон, на 18 ноември, „Остава“ ще забият и в емблематичния клуб „Строежа“ в София, който скоро ще отвори врати на ново място – ул. „Георги С. Раковски“ 116. „Радва ме фактът, че се търпим и след толкова много години. Не е лесно да бъдеш приятел с четири момчета почти 30 години. Последните ни концерти са доста успешни, понаучихме се да свирим и да продуцираме песните си, което не е малко“, сподели преди време пред „Телеграф“ Свилен Ноев, който е в групата от 1996 г. „Аз пея и свиря в „Остава“ от 1996 година и не знам кога станах професионалист, но да кажем, че след наградите на ММ през 2001, когато пях „Ще дойдеш ли с мен?”, след това много хора казаха, че съм пял доста добре. Беше много вълнуващо. Опитвам се да запомням хубавите моменти от концертите. Понякога, по време на хубав концерт, започвам да си мисля колко е хубав този момент и как не искам да свършва. После идват бисовете и разговорите с приятели, за да спадне адреналинът. Хубава професия имам, не се оплаквам“.