0

С лед супер успешните юбилейни концерти на голямата сцена на зала 1 на НДК и в Античния театър в Пловдив миналата есен музикантите от „Остава“ дават старт на лятото с мощен рокендрол, хитове, които вдигат публиката на крака, и много вълнуващи емоции и настроение.

Бандата обяви три дати от турнето си, което започва тази вечер в Летния театър - Бургас, следват лятно кино „Орфей“ - Пловдив, и Летен театър – Русе, съответно на 16 и 17 септември.

Сетлист

Автентична, искрена и докосваща е музиката на бандата, което в съчетание с характерния глас на вокалиста Свилен Ноев й гарантира водеща роля в музикалния живот в страната. „Остава“ е единствената българска група, повлияна при създаването си от британския индирок, която в продължение на повече от 30 години не си дава почивка и продължава да създава музика.

В сетлиста на концертите това лято са включени задължителните „Шоколад“, „Океан“, „Мъничко човече“ , „Бесен“, „Внимание“ и други емблематични хитове, създадени от „Остава“ през годините. Свежа глътка въздух идва от албума „Кислород“, който излезе миналата година и включва само безусловни хитове като „Сателит“, „Мама“, „Помощ“, „Саботаж“ и „Клише“, чието видео излезе през февруари. Идеята и видеото са дело на режисьора Ясен Григоров, в което той използва лични кадри от семейните ленти на родителите си. "Всяка песен, която идва от сърцето на авторите й, е като своеобразен саундтрак към реалния живот", казва режисьорът на видеото Ясен Григоров, в което използва лични кадри от семейните ленти на родителите си.

Билети

Една от най-обичаните рок групи в България ще акостира за трети път на остров Света Анастасия. Концертът под открито ще бъде на 25 август. В сайтовете за групови оферти вече има варианти за билет за концерта и пътуването с корабче от Морска гара в Бургас на цена 53 лв. Тръгва се в 20 часа, пристига се в 21 ч., след концерта в 23 ч. корабчето ще извози меломаните обратно до Бургас. Билетите за турнето на "Остава" са налични в мрежата на „Ивентим“, където могат да бъдат намерени пропуски и за клубните им концерти във Варна – 4 август (Ментол) и София – 30 август (Маймунарника).