0

С ериозни мексикански учени съзряха мумии на извънземни в гробове на древна цивилизация, която доскоро не бе известна на науката.

Екипът е предвождан от Пабло Енрике Гарсия Санчес, който е с международен авторитет. Той е преподавател в Националния автономен университет на Мексико и в университетите на щатите Гереро и Моралес.

Пещера

Санчес прави разкопки до градчето Такско, което се намира в същия щат Гереро, както и световноизвестният курорт Акапулко. В планините край градчето той намира пещера, която е послужила за своеобразна гробница. Той разкопава древни гробове на цивилизация, която досега не е известна на науката и навремето може би е била завладяна от ацтеките, а може и да е изчезнала още преди тях. Копае в пещерата гробница, където намира странни тела, направени на мумии и с надписи по тях.

Две мумии са особено озадачаващи. Едната е на същество с по четири пръста на ръцете и краката и с череп с толкова странна форма, който е много трудно да бъде описан. То е наречено от учения Брат от звездите. Другата мумия обаче е още по-странна и прилича на чудовище, което сякаш е излязло от филм на ужасите. Черепът е с големи остри зъби и по страните е надраскан с някакви геометрични или пиктографски знаци.

Ученият и колегите му показаха и артефакти, които са открили покрай мумиите – древни оръжия, накити и други предмети. Санчес обеща тепърва да прави проучвания по въпроса с извънземните.

Въпрос

Колеги на Санчес обаче се усъмниха, че той е станал жертва на фалшификатори. Черепът на чудовището, например, може да се направи от свинска глава, твърдят някои експерти. Други обаче казват, че нищо чудно тези мумии да са на деформирани животни или хора, които може би са родени с малформации, но древните са сметнали, че трябва да бъдат мумифицирани.

В предишни десетилетия в различни места на Латинска Америка са намирани доста предмети или скелети, които сериозната наука смята за ментета. Най-известният случай е с кристалните черепи, които са със странна продълговата форма и са направени от материал, който познатата ни цивилизация може да обработва чак в средата на ХХ век. Това обаче отваря повече въпроси, отколкото да отговаря. Уфолози пък веднага разпространиха вестта от Мексико, като още едно доказателство за древен контакт. Тепърва ще става ясно дали всичко е менте или има някои неща, които биха пренаписали древната история на планетата ни.