0

К рал Чарлз III трябва да принуди правителството да пусне британските Досиета Х, за да подготви нацията за първия контакт с извънземни, призова режисьорът Марк Кристофър Лий.

Той пусна нова документална поредица за НЛО по телевизия Sky.

Кралят има "интерес към НЛО", който е наследил от покойния си баща принц Филип, който е прекарал 70 години в изучаването им, разказва „Дейли стар“. Ключът е у Чарлз, защото освен син на баща си той като монарх е и глава на Англиканската църква. Затова според режисьора той "има задължението да подготви милиони богомолци" за въздействието при откриването на извънземен живот. Пришълците от други планети могат да донесат свои собствени богове, което може да застраши съществуващите традиционни човешки вярвания.

Свидетели

Документалната поредица се нарича God Versus Aliens („Бог срещу пришълци“). Марк иска Лондон да последва Вашингтон и да проведе публични изслушвания на свидетели, които са срещали НЛО. Ник Поуп, който е ръководил програмата за извънземните в Англия, също смята, че тя трябва да се рестартира.

„Призовавам нашия крал да окаже натиск върху министър-председателя Риши Сунак да представи пред обществеността истината за това, което Обединеното кралство знае за НЛО. Те двамата също трябва да окажат натиск върху правителството на САЩ и други ръководства по света. Това не е нещо, което засяга само Щатите, а световен феномен”, обяви Марк Кристофър Лий. Той добавя: „Новият ми филм е за това как хората могат да се подготвят за огромни промени в мястото си в света. Това би било най-голямата промяна на парадигмата. Религията е преживяла Коперник и Галилей, Чарлз Дарвин и еволюцията, но ще оцелее ли, ако други съзнателни животи донесат свои собствени вярвания и ни ги наложат".

Разкриване

„Хората по света заслужават да знаят истината. Като глава на Англиканската църква кралят има задължението да подготви милионите й последователи по света за въздействието на разкриването, че ние не сме единственият разумен живот във Вселената“, коментира режисьорът Лий.

За мнение е потърсен и англиканският свещеник Даниел Томпсън, според когото разкритието за съществуването на извънземни ще бъде масово и ще има дълбоки духовни последици за всички религии. “Умовете ще бъдат взривени“, смята отец Томпсън. Той се притеснява, че извънземните могат да ни наложат своите луди и странни богове. Дали това ще се случи, са въпроси, с които може да ни се наложи да се сблъскаме.

Страст

Бащата на краля, покойният принц Филип, развил пристрастяване към извънземните, след като зидар съобщил за среща с НЛО през 1955 г. в имението на чичото на Филип и негов духовен баща, известния лорд Луис Маунтбатън (б.р. - всъщност е вуйчото на Филип и той приема неговата фамилия). Работникът Фред Бригс в имота Бродленс в Ромзи твърди, че се е чувствал „замаян“ и „много треперещ“, след като е бил съборен от велосипеда си от мистериозна сила, когато видял хуманоид да излиза от летяща чиния, докато пътувал за работа. Маунтбатън написал официален доклад за кацането на космическия кораб в неговото имение, като той се пази в тайна до смъртта му през 1979 г.

Лордът, който дълги години е ръководил щаба на отбраната на Обединеното кралство, разказал на Филип за инцидента. Така принцът прекарва остатъка от живота си, изследвайки тайно извънземни. Той събира книги за НЛО, абонира се за списания и бюлетини за тях и назначава бивш пилот на Кралските военновъздушни сили да ги разследва от негово име, като дори организира срещи и интервюта с очевидци. Бащата на Чарлз се подготвя десетилетия наред за среща от трети вид и знаел, че „истината е някъде там“, пише „Венити феър“.

А що се отнася до филма „Бог срещу пришълци“, то в него участват наистина най-големите специалисти по темата. На първо място това е астрономът и физик Ави Льоб, който ръководи не само катедра в Харвард, но и програма за търсене на пришълци от други светове на НАСА. Участва и астрономът Сет Шостак, ръководителят на програмата за търсене на извънземен разум СЕТИ. Във филма е и Ник Поуп, който над 20 години е ръководел британската програма за търсене на извънземни и всякакви други феномени. Самият Марк Кристофър Лий от десетилетия се занимава с темата. Филмът се очаква да бъде излъчен на 1 септември.

В последните месеци американците предприемат масови изслушвания на свидетели по темата и в двете камери на Конгреса.