0

П акост или лакомство? Това е предизвикателството, на което най-много кълват децата. А както добре знаем, за много от нас домашните любимци също спадат към тази категория. Не е зле да измислим как да ги изкушим, ако сме решили да ги нагиздим в хелоуински костюми. Иначе за тях не е най-голямото забавление да ги правим на клоуни.
Ето 10 тематични начина как да отбележим празника с опашатите си деца.

1. Призрачно
Традиционалистите в призрачното общество не държат на тези неща. Този симпатяга обаче ще потвърди, че е важно тоалетът да дава възможност да си мърдаш ушите.

2. Граф Дракула
Вампирите вече не са това, което бяха. Граф Дракула е симпатичен и изобщо не провокира ужасни асоциации със страховития герой от Трансилвания.

3. Паякът
Кой друг ще помогне да се създаде мрачна и мистериозна атмосфера, ако не паяците? Тук обаче всичко е много по-поетично. Спомнете си древногръцката митология: паяците тъкат нишките на съдбата, така че това са истински мистични същества!

4. Есен
Нека да не забравяме красотата на сезона, в който отбелязваме Хелоуин. Този френски булдог се е престорил на отровна гъба, поникнала върху килима от паднали листа. Трябва да се признае, че не изглежда никак очарован от ролята, която сме му отредили в спектакъла. Вероятно би предпочел да е третото борче вляво, но е просто самотна гъба в есенен ден.

5. Хари Потър и професор Макгонагъл
За почитателите на „Хари Потър“ - два от любимите персонажи, комбинирани в един тоалет. Очилата на Хари и шапката на професор Макгонагъл. Остава да подхвърлим магическата пръчица на питомеца и да видим до какво ще доведе това.

6. Официално
Вратовръзките и папийонките, изработени в основните цветове на празника – оранжево и черно, са оборудвани с регулируемо закопчаване, което ги прави подходящи както за кучета, така и за котки.

7. Цветове
През последните години поради активното влияние на интернет и съвременното кино върху нашия живот цветовете на Хелоуин станаха лилаво, зелено, червено и бяло. Черното е нощ, мистика, зли духове и така нататък. Лилавото - вещици, магьосничество, зли духове; зеленото - зомби, магьосническа отвара, черни котешки очи; червеното – вампир; бялото - призрак, скелет, лунна светлина.

8. Тиква
Сред елементите, които правят Хелоуин толкова разпознаваем, несъмнено на първо място е тиквата. Издълбана, изписана, със свещ вътре. Функцията й е да бъде поставена на верандата, за да прогонва злите духове от къщата. Стига любимецът да не е на друго мнение за нейното предназначение.

9. Черна котка
Древните келти вярвали, че вещиците обикалят улицата под формата на черна котка. Оттук и суеверието, че черната котка носи лош късмет. Всъщност всяка котка е късметлийска. 

10. Забава

Каквито и аксесоари да изберете, питомците ще изглеждат забавни - като палячовци. Друг е въпросът дали на тях това им допада чак толкова.