0

- Г-жо Лютова, как открихте, че имате способности да лекувате и откога ги използвате?

- Родена съм през 1962 г. в Кюстендил. Мама ме нарекла Людмила, но баба се възпротивила да се казвам така, защото в нейното село имало луда жена с това име. Тогава мама още същия ден ме прекръстила на Евелина, на името на дъщерята на д-р Стоймир Младенов - основателя на медолечението в България. Той е брат на моята баба. Още от малка съм закърмена с желанието си да лекувам хората със силата на природата. Ето сега аз съм на 60 г. и не се спирам.

Много хора придобиват своите способности след някаква емоционална или телесна травма. При мен това е по рождение. Отключващ момент на дарбите си нямам. Не съм претърпяла сериозни травми, катастрофи. Още в ученическите години съм влизала в медитация, но не съм знаела това. Бях 9-10-годишна, когато видях насън, че говоря с медицинска терминология. Тогава детският ми мозък не разбираше тези думи, диагнози и видове лечения.

В младежките години разбрах, че е невъзможно да нося часовници, защото те спираха. Нито един не работеше както трябва на ръката ми. Често около мен спираха телевизори, по-късно, когато си купих първия лаптоп, и той спираше. Давах го на ремонт и от сервиза казваха, че всичко му е наред. Докато разбера, че тази енергия трябва да я отдавам от себе си, все повреждах апаратурите и електрониките около мен. С течение на годините овладях моята биоенергия, беше ми интересно да изучавам силите на природата, билките, енергийните видове лечения, включително и китайска медицина. Започнах да прилагам знанията си и да лекувам хората с биоенергия. Притежавам и медицински апарати. Хората, които не вярват на биоенергия, лекувам с апаратите. Мога да лекувам с бионергия дистанционно, без значение къде се намира човекът.

Лекарите учат да лекуват с лекарства. Там е тяхната сила. Ние, биотерапевтите. учим как да балансираме енергията на хората, които имат проблеми. Това лечение е по-правилно да се нарече балансиране на биоенергията.

- Как разбирате проблемите на хората - виждате картини или ги усещате?

-Всеки ясновидец, всеки маг има свой канал с Вселената. Всеки по различен начин гледа. Аз гледам ментално, т.е. седим, виждаме се и ако сме на една и съща вибрация, аз улавям енергията и на мен ми се подсказва като мисъл някаква информация за човека. Улавям неговата болка, която се отразява при мен като моя болка с тази разлика, че аз знам, че това не е моя болка. Но аз усещам болката на човека само и единствено, ако двамата имаме една и съща вибрация. Установено е, че хората на една и съща вибрация може телепатично да си предават мисли. Ако хората са на различна честота, то няма как да стане този трансфер на информация. И точно поради тази причина не мога да лекувам абсолютно всички хора. Често отказвам, когато виждам, че не мога да помогна. Няма смисъл те да си дават парите, а аз да си губя времето и енергията. Защото това, което правя аз, е отдаване и трансфер на лечебна енергия към човека.

- Какво представляват болестите?

- Всяко заболяване в живота на човека има някаква цел. Обикновено за да покаже, че човекът е сбъркал нещо в живота си. Може да се е претоварил с много работа или да е ял нездравословна храна, или е употребявал упойващи и пристрастяващи вещества, или пък е бил много агресивен и е обиждал другите около него. Всичко това може да окаже влияние върху здравето. Всяка болест е подсказка от Твореца, че човекът върви в грешна посока. Ако болният не обърне дълго внимание на това, то Бог може да го стовари и на легло, за да му покаже и спре принудително, че това не е правилният път. Едно заболяване може и да означава, че човек трябва да научи кармично някакъв урок в този живот и че той трябва да изстрада този момент.

- А как точно помагате, как го правите?

- Това, което прилагам, е енергийно витално интуитивна терапия - тя е квантова терапия. Правя го с овладяна силна насочена мисъл, мозъчна вибрация.

- Случвало ли се е да изпращате хора при конкретни лекари?

-Когато не е от моята компетенция и трябва човек да отиде на някаква операция или лечение, аз не посочвам конкретен лекар. По-скоро давам съвет, че трябва да отиде на доктор. Има хиляди лекари, човек сам трябва да поеме своята отговорност при кого да отиде. Много често има заболявания, които са за операция според медицината, но според мен не е необходимо. Ако например пациентът има камъни в бъбреците и отиде да му ги извадят, той след 2-3 месеца отново ще продължи да образува. С подходящи билки и начин на хранене и промяна на мисленето човек може да престане да образува камъни в бъбреците.

Ракът, бичът на нашето съвремие, е неприемането на другите хора такива, каквито са. Ракът е неприемане и на себе си. Хората, които имат рак, не обичат себе си, а дават любов на другите хора. Дават, а за тях самите не си оставят любов. И затова трябва човек първо да се самозаобича, а след това да дава любов на другите.

- Болен ли е българският народ и от какво най-много страда?

- Както навсякъде по света хората са болни, но мое лично наблюдение е, че по-скоро са недоволни и затова са болни. Преди много години видях един надпис: „Болестите идват от ядове, ядовете идват от гадове“. Много ми хареса това. Истината е, че когато човек отдава от своята енергия да се ядосва на нещо или някого, тогава той насочва лоша енергия към себе си и се разболява.

- Търсят ли ви за помощ известни хора?

- Търсят ме, но нямам позволение за всички да говоря. Но за тези, от които имам, мога да спомена - Сашка Васева е моя клиентка и впоследствие приятелка. Благодарение на моята намеса се роди преди години нейната дъщеричка. Аз й казах да приеме някои неща, защото тя не се съгласяваше със своя мъж, прие ги и си родиха второто детенце. Мими Иванова и Развигор Попов също са се обръщали към мен. Веднъж Развигор Попов дори слезе от сцената и ми подари подарък. Има и политици, депутати, но нямам право да кажа техните имена – все пак това са хора, които вярват в моите способности и се допитват до мен. Има бизнесмен от Пловдив, който ме търси за всяко свое важно действие. Благодарение на него имам офис в този град.

- Съществува ли магията и какво представлява тя?

- Магията е първата наука, създадена от човечеството, и е създадена преди писмеността. Тя представлява насочени мисли и действия с цел да се предизвикат събития в живота на човека. В началото са били призовавани силите на природните явления и стихии. Примерно, когато е било необходимо да завали дъжд, за да се спаси реколтата от изсъхване, древните хора са правили съответни магии с призоваване на могъщите богове, които да изпратят дъжд. И нещата са се случвали, но те не са знаели, че не боговете им докарват дъжд, а силата на насоченото намерение и силата на мисълта на правещите магията. Бих казала, че магията е нещо като готвене на ястие – с един ритуал човек може да сготви хубава или отровна манджа. Да, магията съществува и тя може да вреди, но може и да помогне. Затова се казва, че има хубава и лоша магия, или черна и бяла.

- Хората могат ли да бъдат неволно магьосници, да предизвикат нещо, без да искат, или винаги е волево?

- Ние всички сме магьосници, само че някои са добри и мислят хубаво за другите хора, а има и такива, които изпращат лоша енергия. Има осъзнати магьосници, има и неосъзнати. Магията се прави със силата на добрата или лошата мисъл. Магията въздейства на нашето енергийно тяло, наречено аура. Когато е пробита нашата аура по някакъв начин от злонамерени мисли, например на хора, които ни завиждат или искат нещо лошо да ни се случи, те го правят с лоша мисъл, с лошо намерение и тези магии се наричат ментални. Има много видове магии, повечето са предметни. Взема се предмет, например яйце, и на него може да се пребае, да се изрекат със заклинание лоши слова и да се зарови в градината. Магията не е яйцето, яйцето е един предмет, който обаче е уловил лошата енергия от заклинанието. Заклинанието, думите са важни, не предметът. Има ясновидци, магьосници, които изравят яйцето, изхвърлят го и казват: край, разрешен е проблемът. Не, дори да се изрови това яйце, думите от заклинанието унищожават аурата на човека. Връщайки целостта на аурата на човека, се връща и неговото здраве, и неговото щастие. Всичко, което е било блокирано от магията.

- Как на физическо ниво хората чувстват магията, какво им става?

- На физическо ниво хората започват да усещат първо дискомфорт, на който не обръщат внимание. След време започва увреждане на органите – първо започват болки в корема, в рамото или в главата. След това започва много по-голямо увреждане, дори може да се стигне до рак. Магията уврежда и начина на мислене на човека – той започва да мисли деградивно. Магията първо действа на енергийно ниво, след това на психическо и накрая на физическо ниво. Затова аз въздействам както на енергията, на аурата, така и на психиката и на тялото, на твърдата материя.

- За всяко нещо ли може да се направи магия?

- Да, за всяко нещо човек може да направи магия.

- А може ли с мислите си човек да си помогне в настоящето, да спре нещо негативно, да предизвика нещо в бъдещето?

- Ето това е магията. Точно на това уча хората, които идват на моите обучения – да отворят третото си око и да повишат интуицията си. Това не се учи за един ден, аз го уча от 35 г. и продължавам да се уча.

- Имате ли способност да кажете какъв е българският народ?

- Ние, българите, носим висок дух, силен дух, добра, хубава, работлива нация сме. Но сме на двата полюса – има много работливи и качествени хора, а други са мързеливи и са негативно настроени към всяка ситуация. Положително настроените хора, които имат висок дух, виждат във всяка ситуация нещо положително и градивно. В същата ситуация негативно настроените хора виждат само лошото, само черното. Светлите хора поддържат духа, енергията в България. Много повече са положителните хора в България, отколкото в другите държави. Неслучайно се казва, че България е богоизбрана, истина е.

- Има ли енергийни места в България и къде са те?

- Много са – Белинташ и Бегликташ, Зайчи връх край Сливен, Кръстова гора, Рупите, Преподобна Стойна(църквата й), гробът на св. Йоан Рилски, Седемте рилски езера, пещерата „Проходна“ до с. Карлуково, Стобските пирамиди. България е извор на сакрални чудодейни местности. Там се усеща вълшебната зареждаща сила на майката Земя, защото често те се намират на големи разломи. Там има енергийни портали от Земята, които отиват и във Всемира. Това са портали за мощна енергия, с която хората може да се зареждат. И затова на такива места хората се чувстват в едно безвремие, не им се тръгва оттам. Тези места с основание са туристически дестинации.

- Какво виждате за бъдещето на нашия народ?

- Всеки иска много по-добро бъдеще. Да, ще има добро бъдеще само и единствено, ако ние сами си го направим, или ще има лошо бъдеще, ако ние хулим нашите политици, обстановката, ситуацията, времето. Затова всеки човек трябва да се научи да живее щастливо тук и сега, в тази обстановка да дава всичко от себе си. А какво трябва да дава той - любов, светлина, прошка, благодарност, защото когато човек е благодарен, благо му се дарява и на него в живота.

-А колко струва вашата помощ?

-Хората си мислят, че нашите дарби трябва да са безплатни, защото са дар Божий. Но аз казвам така – житното зрънце, от което ядем хляб, също е дар Божий, обаче ние плащаме за правенето на хляба след обработване на житно зърно. Аз съм надградила своите способности, учила съм, непрекъснато се усъвършенствам. През март ще отида в Бали на духовно обучение за един месец, това също е инвестиция.

Ритуал със светена вода чисти магии

Евелина Лютова издаде и специален ритуал, с който човек сам да си развали магия, ако почувства, че към него е насочена лоша енергия. Ето какво още сподели посветената дама:

Изчистването на пространството със светена вода – освещаване, не е запазена територия за свещеници. Дори и силни черни магии и заклинания не устояват пред ритуали със светена вода. Ако остане неизчистен негатив, то той е отслабен и със следващ ритуал напълно пада. Църковната свещ е ценен помощник, защото привлича част от негативната енергия. Ето го и ритуала: Налейте си светена вода от църквата и използвайте посещението да се помолите за висша помощ и подкрепа. В добавка думите от молитвата действат като заклинание – те свързват взетата вода с конкретното намерение.

Започнете ритуала с Отче наш, за да създадете поле на светлина и да останете в него през ритуала. Запалете свещта и налейте светената вода в широк съд. Запалете една по една три кибритени клечки. Дръжте ги, докато изгорят почти докрай, като повтаряте: Боже, отнеми злото от мен!, и ги хвърляйте в светената вода. Поставете ръцете над водата с дланите надолу и произнесете молитва за отмяна на направена магия.

Постойте в тишина и смирение, докато свещта догори. Излейте светената вода далече от дома си, под някое голямо дърво, което няма да пострада от събраната в течността тъмна енергия.

А ето и текста на молитвата:

Господ пред мен, Господ над мен, Господ във мен!

Премахни от мен всяка беда, която ми е изпратена не по твоя воля. Отнеми черното, злото, завистта и вероломните посегателства над моята душа. Пази я и я закриляй, за да се върне при Тебе така чиста, както си я създал! Амин!