0

Д вамата феноменални българи – бащата на фитотерапията в България Петър Димков и основателят на Всемирното бяло братство Петър Дънов, са били близки приятели. Това разкри пред „Телеграф“ художникът Лили Димкова, дъщеря на големия народен лечител. Тя довери един неизвестен факт - при техните чести срещи Дънов е диктувал пророчества на Димков за бъдещето на България и света.

Срещи

„Изключително близки бяха двамата. Срещаха се и в провинцията, където татко като полковник служеше в различни градове, а понякога и в София. Аз бях дете, но си спомням как веднъж татко се върна развълнуван, защото Учителя Беинса Дуно (както го наричат последователите му – б.р.) му бе споделил едно откровение Свише за бъдещето на България и света“, сподели сензационно Лили Димкова.

Художникът Лили Димкова

 Художникът Лили Димкова

Тя си спомни, че онази вечер баща й казал на нейната майка следното видение на Учителя: „Ще дойде време, когато цялото човечество ще бъде объркано до такава степен, че ще бъде лишено масово от своя Разум“.

Остава загадка дали това ще е свързано с някакво биоявление вследствие обръщането на магнитите полюси, използване на психотронни оръжия, бума на масовите убийства или просто така Дънов е виждал пришествието на изкуствения интелект, който ще замести човешкия.

„Аз си мисля, че сега живеем точно в това време сякаш Човечеството е загубило разума. Татко също си имаше неговите способности и прозрения, но не помня да е казвал нещо за бъдещето на България“, сподели още Лили Димкова.

В името на Бога

Докато народният лечител е връщал здравето с билки, то Дънов е можел да прави това със силата на мисълта и на Бога. Веднъж Петър Димков споделил пред една последователка на Бялото братство, дошла да го моли да прегледа болния й син, следното: „Учителя Петър Дънов (който вече се бил споминал-б.р.) беше и най-големият лечител. Достатъчно беше само да сложи ръцете си на вас и щяхте да оздравеете веднага. Такава сила имаше той."

Преселение

Интересно е, че почти всички пророчества, които Учителя дава вече започват да се сбъдват – имигрантските вълни, социалните бунтове др. „Велико преселение на народите ще омеша славянската кръв. В резултат на това старата Европа ще бъде разтърсена из основи“, пророкувал Дънов. За бъдещето той виждал още граждански войни, в резултат на повсеместните социални неравенства, които вече са факт. „Ще дойдат гражданските войни. Ще се яви голяма омраза между двете класи – крайните елементи. Ще станат големи кръвопролития. Но който народ е по-близо до Бога, лесно ще мине“, казвал Дънов пред учениците си.

В едно от последните си предсказания той вижда големи земетресения и избухването на Трета световна война.