0

- Данчо, как върви подготовката за предстоящия ви концерт на 12 декември в София?

- Усилено репетираме с целия ми екип за малък бутиков концерт “Завинаги до вас” заедно с Марги Хранова, Данчо Караджов и един млад талант Иван Гайдаров в кино “Люмиер”, за да предложим на публиката ново звучене на познати, любими песни, изненадващи дуети с гост-изпълнителите, нова хореография, едно цялостно завършено музикално и светлинно шоу на световно ниво.

- Каква беше изминаващата 2022 година за вас?

- Изключително динамична и бурна - както винаги предложихме на почитателите ново концертно турне, с което направихме 8 концерта в по-големите градове на страната, с много гост-изпълнители и много нови песни, с които зарадвахме нашите почитатели.

- Жанета Осипова участва в последния ви видеоклип към песента “Само ти си ми в ума”, защо избрахте точно нея?

- Във всеки мой видеоклип зрителите виждат по една красива и популярна жена - в предишните ми клипове са участвали модели като Радост Тодорова, Рая Методиева и много други, а Жанета Осипова ме впечатли с много сценично присъствие, изключителна женственост и истинска непринуденост, която я прави да изглежда като едно прекрасно момиче.

- Върху какво ново работите?

- Подготвям моя трети самостоятелен албум, който ще излезе през пролетта на 2023 г. Повечето от песните са вече готови, останаха много малко за записване. Също така с моя екип подготвяме новото концертно турне за 2023 г., с което ще представим новия албум с едно голямо промоционално турне.

- Как преминава един ваш ден?

- Изключително динамично, с много срещи, с комуникация между моя екип, авторите на песните, хората от студиото, технически и сценичен екип. Стремя се да репетирам всеки ден. Излизам с приятели, а най-много обичам да приготвям вечеря и да се събираме големи компании.

- Какво е любовта за вас?

- Няколко пъти в живота си съм срещал голямата любов, което ме е обогатило и ми е дало възможността да имам прекрасни емоции, мигове и изживявания. За огромно съжаление са се оказвали просто като “транзитен влак”, но това не ме е отчаяло, напротив, убеден съм, че съдбата ми ще ме срещне с истинската голяма любов и се надявам това да бъде през 2023 г., когато навършвам своите 30 години.

- Откъде черпите вдъхновение?

- От срещата с моята публика, семейство и приятели, които са винаги до мен. От музиката, която е моят живот, пътуванията, които имам в ежедневието си. Всичко около мен може да бъде извор на вдъхновение, дори усмивката на някой непознат или на дете.

- Ако попаднете на самотен остров, какво бихте взели със себе си?

- Моята китара, с която може да ме видите много често на концертите или в приятелските компании, празнични вечери на приятели и т.н.

- Кое е най-забавното нещо, което сте чували за себе си?

- Че имитирам Веселин Маринов, а истината е, че кариерата ми се развива в съвсем различна посока и хората, които посещават моите концерти и събития, виждат, че имаме най-малко 10 разлики и въпреки това се радвам, че ме свързват с такава ярка личност като него.

- Какво е нещото, което не бихте простили никога?

- Предателството, лъжата, лицемерието - постъпки, които наблюдаваме все по-често в ежедневието и във взаимоотношенията между хората.

- Коя беше последната книга, която прочетохте?

- “Пасиансът на архангелите” - една изключително вдъхновяваща книга на авторката Мария Лалева, която разказва за взаимоотношенията между хората в съвремието. Доста поучителна книга - препоръчвам я с две ръце!

- Какво дете бяхте и за какво мечтаехте?

- Роден съм в малкия, но много красив и спокоен град Силистра. Имах чудесно детство благодарение на моите родители, които ме възпитаха на ценности, морал и уважение. Добродетели, които в днешно време са малко позабравени в забързания и глобален свят, но съм щастлив, че ги нося в себе си. Те ми дадоха възможността и ми помогнаха да започна да се занимавам професионално с музика. Бяха винаги до мен и до ден днешен си спомням първия конкурс “Речни ноти” в град Тутракан, на който майка и татко ме заведоха да се явя, беше истинска емоция, която и до ден днешен пазя в сърцето си.

- Пораснали, сбъднахте ли мечтите от детството си?

- Абсолютно! Въпреки че не спирам да мечтая, сбъднах мечтата си да имам шанса да стъпя на голямата сцена, да съм толкова добре приет от всички колеги, да съм независим като продуцент и изпълнител и сам да решавам какво да предложа на моята публика, но въпреки това имам още мечти, които предстои да реализирам. Една от тях е да продуцирам млади таланти, които да открият своя път чрез стойностната и мелодична българска музика.

- Откъде дойде любовта към музиката?

- Като малък имах щастието да посещавам гостуващите концерти на големите изпълнители на българската сцена в моя роден град. Още тогава в мен се зароди желанието да продължа тази традиция на популярната българска музика, която носи в себе си мелодичността и стойността на стихове. И ето че днес имам зад гърба си издадени два музикални албума с песни от най-големите композитори, поети и аранжори в България - хора като Тончо Русев, Евтим Евтимов, Пламен Велинов, Светослав Лобошки, Мариета Ангелова, Александър Петров, Иван Тенев и много други.

- Ако можехте да бъдете на една сцена с ваш идол, кого бихте избрали?

- От българските изпълнители с Васил Найденов - огромен талант, с изключителен чар и харизма. От световната сцена с Андреа Бочели - малко известен факт, е че по време на моето обучение в НМА “Проф. Панчо Владигеров” - София, кандидатствах и редовно с песен на Бочели - La voce del silenzio (Гласът на тишината) и бях приет на четвърто място по успех от над 50 кандидатстващи от цяла България, където завърших и своята магистърска степен през 2017 г.

- Спортувате ли и как поддържате форма?

- От съвсем скоро започнах професионални, кондиционни тренировки, влизам доста често във фитнес залата и се надявам до шест месеца първите резултати да бъдат видими. Правя го не само заради по-добрия външен вид, но и за моето здраве, спортът ми дава повече енергия, позитивно отношение към живота и ме спасява от напрегнатото всекидневие.

- Кое е първото нещо, което правите сутрин, когато се събудите?

- Да си направя закуска, кафе и да се подготвя за ангажиментите и задачите през деня. Моята начална учителка Яна Паскова казваше - “Да започнем с песен, трудът да ни е лесен”, та така и аз с много музика, настроение и усмивка посрещам всеки нов ден.

- А кое е последното нещо, което правите вечер, преди да си легнете?

Тъй като моето всекидневие е изключително динамично и нямам време през деня да следя актуалните събития, вечер, преди да заспя, се информирам за тях. Понякога с книга в ръка и чаша чай или с музика заспивам с надеждата за доброто бъдеще.

- Какво си пожелавате?

- Пожелавам на всички здраве. Нека всеки нов ден ви носи удовлетвореност! Да срещате хора, които да ви карат да обичате, да се смеете и да се вълнувате. Посрещнете предстоящите коледни и новогодишни празници с повече доброта в сърцата си и дайте светлина на хората, които са загубили своята жажда за живот и кураж.