0

- Цвети, влязохте в ново и различно амплоа – това на телевизионна водеща. Как се чувствате?

- Обичам камерата и телевизията не по-малко от сцената и винаги съм си представяла, че паралелно с музиката ще имам свое предаване. Визуализацията е най-прекият път до постигането на една мечта. Често са ми казвали, че съм родена за малкия екран и камерата ме обича. Днес телевизията е моят втори дом.

- Разкажете ни за шоуто, как се породи идеята за него?

- След един разговор с Христо Димитров, който е създател на ансамбъл „Българе“ и едноименната телевизия, по време на пандемията. По-късно, докато бях на почивка във Франция, той и екипът отправиха покана за мое собствено шоу. Щастлива съм, че тези хора повярваха в мен, откриха таланта и ми дадоха пълна свобода да разгърна потенциала си. Усилията, разбира се, дадоха резултат. Взех приз за дебют на тазгодишните национални награди за мода, шоу и бизнес. 

- Кои звезди успяхте да интервюирате?

- Срещата ми с Христо Мутафчиев ще остане завинаги в съзнанието ми. Невероятно сърцат и мъдър, той сподели формулата за щастие – да не очакваш, да разбереш, че никой не се интересува от теб и това не е лично и че ако се справиш със самотата, значи си щастлив. Прекрасната Янка Рупкина ми разказа за целия си живот, сподели как с вярата в Бог е успяла да преодолее шока след самолетната катастрофа през 1971 г. Жена с непоколебим дух и невероятен оптимизъм, тя е отдадена изцяло на мисията да разпространява българското фолклорно изкуство. Друга вдъхновяваща личност беше Кристина Димитрова, която излъчваше чар, неподправеност, естественост и приятелско отношение. Всички те са повод за вдъхновение.

- А кой бихте искали да ви гостува?

- Ще се радвам да се срещна с Васил Найденов и спортисти като Тервел и Кубрат Пулеви. За мен това са личности, които знаят цената на успеха, не са се отказали по трънливия път към постигането на целите си и са повод за гордост и вдъхновение. Българите е крайно време да се научат да уважават успехите на сънародниците си, само така ще пребъдем като народ. Променим ли мисленето си, ще променим съдбата и на много поколения след нас, защото пример за нашите деца това сме ние! 

- Развивате се и на екран, и на сцена. Как протече реализацията на парчето „Спомен за любов“?

- Направих тази песен с DJ Rossko. Когато ми пусна парчето, не можех да повярвам, защото бях сънувала, че изпълнявам именно такова парче с клубно звучене и ориенталски мотиви. Идеята много ме запали и се включих. Видеото заснехме с режисьорката Радина Миленчева и оператора Добромир Николов.

- Четете ли негативните коментари в мрежата, как ви се отразява критиката?

- Избягвам да чета негативни коментари, а дори и да попадна на такива, не ми влияят. За мен хората, които критикуват, са много нещастни и неудовлетворени от себе си, дейността си и живота си като цяло. Всеки избира къде да влага енергията си, аз избирам в творчество, красота и духовност. Не сме вечни, затова съветвам българите да заобичат себе си, да живеят смислено...

- Какво ви вдъхновява?

- Вдъхновява ме вярата ми в Бог, благодарността, която изпитвам към близките ми хора, възможностите да се развивам. Вдъхновява ме фактът, че всеки ден е ново начало и че днес можеш да станеш по-добра версия на самия себе си в сравнение с вчера. Силата е в нас и успяват тези, които не се страхуват да предизвикват себе си. 

- Как се чувствате след раздялата с дългогодишния ви партньор и баща на дъщеря ви Ванеса?

- Запазихме уважението помежду си, което е изключително важно за психиката на едно дете и всеки пое по своя път, живеейки така, както смята за добре. Това е най-доброто решение, когато има крайно несходство между двама души във времето. Тя е жизнерадостно и талантливо дете, което не е обременено от  взаимоотношенията на възрастните, щастлива е и има прекрасно детство.

- Все още ли проявява любов към изкуството?

- Тя има голяма любов към танцовото изкуство, също така и пее много хубаво. Има чудесно чувство за такт и ритъм и сцената й доставя голямо удоволствие. Притежава медали и грамоти.

- По-рано се изявихте в постановката „Белият гарван“, ще ви видим ли отново в театъра?

- Спектакълът имаше малка пауза, но скоро отново ще играем на сцена. Магията на театъра, както на телевизията и сцената е вечна! Любов за цял живот!

- Подготвяхте свой мюзикъл, на какъв етап е?

- Беше почти готов, но не успях да го реализирам тази година, тъй като не се сработихме успешно с въпросния екип. Когато създаваш творчество с други хора, трябва много търпение, компромиси, разбиране... Но в друг момент и с друг екип, живот и здраве със сигурност ще го реализирам. Въпрос на време.

- За финал – какъв е планът за лято 2023?

- Аз не обичам да си правя много планове, типичен въздушен знак съм – Водолей, и свободата за мен е много важна. Трябва да имам свобода на духа и свободен избор, за да разгръщам потенциала си и да се радвам на живота. Това е и основната мисия на всеки един от нас.