0

- Деси, честито! Новият летен хит се казва Pam Pam Pero и е във ваше изпълнение. Каква е историята на сингъла?

- Здравейте! Историята на песента е много лятна и лична също така. Идеята за текста се появи преди няколко години, когато с моя годеник бяхме на романтична вечеря на брега на морето. И както си стоях спокойно, в един момент трескаво си извадих телефона и започнах да пиша, а той ме попита: “Какво има? Всичко наред ли е?“. Само се усмихнах и казах: „Да, но ще ти кажа, когато е готово“. Песента наистина е свързана с всички емоции, които лятото провокира - любов, спокойствие, усмивка и добро настроение.

- Кои са музикантите, които се включиха в проекта, и защо избрахте именно тях?

- Много лесно и приятно се работи с хора, които те разбират с половин дума, както се казва. Точно такива са музикантите, които избирам да участват във всеки един мой проект.

Музиката създадохме заедно с Денис Попстоев. Негово дело е и аранжиментът на песента. Александър Обретенов и Радо Казасов също се включиха с красивите звуци на бас китара, барабани и перкусии.

- Клипът към парчето е лирик видео с разкошни летни кадри. Ще правите ли ново видео, в което да участвате и вие?

- Много съм горда с това видео, защото то е дело на моя брат Николай Христов. Правихме го дистанционно, тъй като той в момента не е в България и всички кадри, които ми изпрати, бяха фантастични. Когато видях готовия материал, не направих нито една корекция и смятам, че доста добре се съчетаха визията на видеото с аудиото. Тъй като видеото излезе доста скоро, а лятото за съжаление е кратко, ще се концертирам върху следващ проект.

- Преди седмица се включихте в актуалните събития Caravan Party, където споделихте сцената с голямата Мария Илиева. Откога е вашето приятелство?

- Това е едно много емблематично събитие за лятото, което Smile’s Music организират вече осма поредна година. Изключително съм благодарна за поканата им да участвам, а това, че бях специален гост на Мария, беше истинска привилегия за мен. Тя е жена с невероятна енергия, присъствие и глас. Много съм щастлива, че мога да я нарека моя приятелка. Не помня точно кога беше първата ни среща, той както аз, така и тя сме в музикалния бизнес отдавна, но всеки път, когато се чуем по телефона или се видим, не можем да спрем разговора в рамките на час-два - едва си поемаме въздух (смее се).

- Къде могат да ви гледат и слушат на живо феновете до края на лятото?

- Нямам за момента предвидени ангажименти, но съм се фокусирала доста върху създаването на нови песни.

- Работите ли по нещо ново вече и мислите ли вече за албум?

- Да, както казах, основно съм се отдала на музиката и текстовете за следващите ми проекти и се надявам следващата година да мога да се радвам на първи самостоятелен албум.

- Как се чувствате като солов артист и какви са трудностите пред един музикант в днешно време?

- Ако трябва да бъда честна, е доста по-различно от предишното ми амплоа и много се радвам, че отзивите за проектите ми са толкова позитивни. Трудностите винаги са съществували, но може би организирането и реализирането на събития в наше време е по-сложно заради постоянните промени, които се случват в световен мащаб. Планирането в по-дългосрочен план е почти невъзможно, но… човек се учи и с времето разбира как да лавира в тези ситуации.

- Извън работата - с какво е заето ежедневието ви?

- (смее се)… Като на всяка майка, бих казала. Доста ми е трудно да съчетавам двата си образа, ако мога да се изразя така. Когато опитвам да се разпявам например и синът ми е около мен, започва да ме разпитва: „Това за какво го правиш?“, „Ама сега не е ли време за игра?“, „Хайде, мамо, ела да ти покажа нещо?“ (смее се). И, както се досещате, фокусът ми не може да остане дълго върху разпяването. Успявам, разбира се, да намеря време и за професионалните ми ангажименти, но доста време отдавам на Самуел.

- Синът ви е едно прекрасно слънчево дете. Какво обичате да правите заедно?

- Обичаме много да танцуваме заедно. Да рисуваме - също. Четенето на приказки е по-сложно, защото той обича бързо да се сменят дейностите. Обича много да му пея, докато заспи, което мен, от друга страна, много ме умилява.

- Как ви промени майчинството?

- Нещото, което основно се появи при мен, е по-голям страх. Аз като човек съм доста дива и обичам (сега вече по-умерено) екстремни дейности. Преди години скачах с бънджи например. Сега съм по-предпазлива. Другото, което се промени, са фокусът и приоритетите, но това според мен е най-нормалното нещо за една майка.

- Работата ви среща с любовта. Вярвате ли, че съдбата ни е предначертана, или просто трябва да разчитаме сигналите на вселената правилно?

- Вярвам, че всяка нещо си има време и място в живота ни. Срещите с различни хора, моментите на раздели, щастието, тъгата, всичко е свързано. Не само с вселената, но и с решенията, които взимаме. При мен и годеника ми нещата се случиха толкова естествено и бързо, че дори не съм и успяла до този момент да се замисля как стана (смее се). Колкото до съдбата - да вярвам, че всеки има път, който трябва да извърви и да научи уроците си. Най-важното е човек да търси щастието.

- Ако ви върна назад във времето - има ли нещо, което бихте променили в живота си?

- Със сигурност съм допускала грешки и най-вероятно и в бъдеще ще го правя, но човек няма никакъв друг вариант да израсне. Може би разковничето е да не се допуска една и съща грешка постоянно, защото тогава човек тъпче на едно и също място. За решението обаче да се занимавам с музика и това да е призванието ми съм категорична и много щастлива.

- Ако имате възможността да се срещнете с някой от вашите музикални вдъхновители и идоли, кого бихте посочили и защо?

- Бионсе е един от артистите, на които винаги съм се възхищавала и ще ми бъде суперинтересно, ако някога имам възможността да я срещна. Нямам представа дали ще мога да кажа нещо смислено в нейно присъствие, но бих опитала (смее се).

- За какво мечтаете и какво си пожелавате?

- Мечтая да продължавам да създавам изкуство и то да докосва хората. Да намират по нещо от себе си в музиката ми. Да имам вдъхновението и волята да се боря за тази мечта. За световна кариера. Пожелавам си да бъда добра майка. Надявам се, че съм и готин човек, но това могат да го кажат хората, които ме познават. Пожелавам си да живеем спокойно, а не в страх.