0

Най-големият франкофонски фестивал в света Франкофоли се завръща тази година у нас, в Пловдив на Гребната база. Сред големите имена, потвърдили участие на българското издание на фестивала са Imany, LP (Лаура Перголизи), Helena Paparizou & Bon Entendeur, които излязоха на сцената вчера. Първата фестивална вечер бе открита от дуото Молец. На 17 юни към тях се присъединиха Gims, La Caravan Passe, Shouse & Gente de Zona. Поп звездата Миро е бъде българското участие.

- Лаура, нямаме търпение да ви видим на българска земя. С какви чувства пристигате в Пловдив?

- Чувствам се страхотно, благодаря, че питате. Много съм развълнувана да дойда в България.

- Какво знаете за нашата държава?

- Знам, че вие имате Черно море и имате древни руини и имате красива страна. Знам, че София е столицата ви.

- Пристигате в Пловдив, където ще се включите във фестивала „Франкофоли“. Вълнувате ли се да се срещнете с българската публика отново?

- Разбира се, че да. Последния път си прекарахме много готино.

- Пловдив е старинен град. Ще имате ли възможност да се разходите и да разглеждате забележителностите?

- За съжаление най-вероятно няма да имам време, но аз и често не разполагам със свободни часове.

- Какво шоу готвите за българските си почитатели?

- Едно добро шоу, настоящо. Феновете ще имат възможността да чуят някои нови неща, някои куп стари неща. Ще бъде разбиващо със сигурност.

- Вие сте успешен солов изпълнител с повече от два милиарда стриймвания по целия свят. Каква е вашата тайна?

- Просто се опитвам да пиша от сърце. Просто се опитвам да пиша неща, в които вярвам, които ме интересуват и които ме карат да чувствам.

- Хитът Lost On You е може би една от любимите песни на българската публика. Каква е историята й и сега, осем години по-късно, как се чувствате, когато я пеете?

- Все още се чувствам страхотно! Имам чувството, че тази песен е стар приятел за мен и за много хора. И просто се наслаждавам, все едно отиваме да го посетим този стар приятел и всички се чувстват добре от това. Липсва ми този човек. Това момиче, на което е посветена.

- Какво означава любовта за вас?

- Мисля, че любовта е радостта от живота, като същността на живота. Това прави живота важен и това е нещото, към което се стремя най-много, защото мисля, че това е просто победа. Това е печеливша емоция.

- Спомняте ли си първия път, когато осъзнахте, че искате да станете музикант и да се занимавате с това професионално?

- Наистина не помня. Вероятно от времето, когато бях малко дете, просто пеех в мазето на моя приятел или нещо подобно. Но мисля, че първият път, когато наистина го пожелах, беше, когато бях на 20 или нещо такова, и си казах: „Бих искала да направя това.“ Правех неща преди това, но просто почувствах като моето. Казах си, например - „Ще опитам наистина“.

- Последните няколко години бяха наистина трудни заради пандемията, но има ли нещо ново, което открихте по време на изолацията? Какво научихте за себе си?

- Научих, че трябва да спра. Трябваше да спра да угаждам на хората и започна да угаждам малко на себе си, разбираш ли? Освен това срещнах тези хора, с които направих новия си запис. Такъв подарък, разбираш ли? И трима души, с които ще бъда приятел до края на живота си, независимо какво ще се случи. Ние сме като група.

- Защо избрахте да бъдете LP, а не Лаура?

- Защото LP ми харесва. Точка.

- А LP щастлив човек ли е?

- Да, до голяма степен е щастлив човек.

- Какво обичате да правите в свободното си време?

- Обичам да ходя на почивка на плажа. Обичам да правя йога, обичам да се мотая с приятели, да излизам навън, да плувам малко понякога.

- Каква музика слушате, когато сте си вкъщи?

- Всякакви неща. Слушала съм тази група, наречена Wet Leg a Bunch. Слушам малко Синатра. Слушам Cigarettes After Sex. Много различни неща.

- Какво бихте пожелала на нашите читатели?

- Бих искала да кажа, че ще се видим някой път на шоу. Позволете ми да пея за вас, нека се забавляваме.