0

- Мила, утре вечер ще бъдеш в Пазарджик, за да се включиш в Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2024. Очакваш ли тази среща с почитателите в парк "Острова"?

- Много се вълнувам, там съм била много пъти, за да се радвам на животните. За първи път ще имам шанса да им пея.

- Ти се включваш в музикалното приключение за първи път, като ти предстоят още концерти в Пловдив, Бургас, Варна, Севлиево и, разбира се, София. Защо реши да станеш част от турнето? Беше ли го посещавала предишни години?

- Откакто го има, си мечтая леко да участвам, така че съм супер благодарна за поканата, нямаше как да откажа. Мисля, че съм попадала веднъж в София и беше много приятно!

- Какво ще изпълниш на сцената и готвиш ли някакви изненади за феновете?

- Ще изпълня микс от любимите си песни, ще им говоря за живота на хората и се надявам да танцуваме заедно.

- На сцената ще видим още Криско, DARA, Torino & Pashata, Михаела Маринова, Dara Ekimova, Боро Първи. Кого очакваш да чуеш и видиш с нетърпение? Имаш ли си фаворити сред тях? Някои парчета?

- Двете Дари са ми голяма слабост и в живота, и като певици, но ще скачам и танцувам и на всички останали.

- Слоганът на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2024 е "Музиката те кара да си тук". Какво теб лично те кара музиката да правиш?

- Буквално всичко може да ме накара да направя... да пътувам неуморно, да не спя, да не спирам да танцувам до сутринта, да не мога да се спра да мечтая, да извървя километри, без да разбера, да си плача със или без причина, да й се вричам във вечна любов, моля се да е винаги с мен, все така и все по-близо.

- Ако можеше да опишеш себе си с песен - коя щеше да е тя? И защо?

- "Жадувам" на Десислава и Азис - закачлива и секси. Love of my life на Queen - безнадеждно обречена на любовта. Marina Satti - Ah thalassa (ах, морето, ха-ха-ха) - вечно влюбена в морето. Реално невъзможен за отговор въпрос, това бяха просто три от три хиляди песни, които могат да ме опишат.

- Мила, "Мечка" за мен е може би едно от най-добрите парчета, правени в БГ музиката изобщо. Моля те, разкажи ни неговата история.

- Ох, това е много мило, благодаря! Бях със счупено сърце и си казах - я да направя песен не от мъка, писна ми да съм тъжна, искам да си представя, че пиша от истинска хубава любов! И се появи припевът Ме4ка, а половин година по-късно любовта, а след нея и куплетите.

- А откъде дойде идеята за "Покемон"? Кого разобличаваш и лесно ли се ловят покемони?

- Много исках да направя песен, в която да викаш разни хора (тип "майстореее", "докторее"), мислех, че ще е много смешно и цяло лято го мислех и си записвах професии. Иначе припевът дойде от истинска любовна мъка, дори и да звучи забавно, наистина бях много сдухана.

- Работиш ли по нови парчета? Може би албум?

- Работя си по албума от две години вече и малко започвам да си се изнервям на себе си колко съм бавна, но това е Божа работа да правиш изкуство, не зависи от теб напълно. Плюс това съм Дева и мога да избирам само един звук от цяла песен в продължение на 3-4 часа, без да ми писне. Но да се надяваме, че скоро ще имаме напредък.

- Преди месец беше в Малмьо, където посети и гледа на живо тазгодишното издание на "Евровизия". Би ли се включила в подобна надпревара и според теб - най-добрите ли печелят, или теориите, че конкурсът е геополитически, са верни според теб?

- С най-голямо удоволствие бих се впуснала в това приключение, ако ми е писано нещо такова, ще е топ. Тази година спечели най-издържаното изпълнение, изпипано до детайл, мисля, че беше напълно заслужено, когато изпълняваха на живо, цялата зала се усещаше в хипноза и вълнение. Моите фаворити бяха съседките Марина Сати (Гърция) и Тея Дора (Сърбия), аз съм пристрастна, тези жени са великани, но и Немо, и французинът бяха... абсолютно извън този свят. Иначе относно политиката - тя е замесена навсякъде около нас, но музиката има сила да обединява хората, така че гледам да се концентрирам върху това.

- По-различно ли е да гледаш "Евровизия" на живо, а не по телевизията?

- И по двата начина е много вълнуващо. Особено резултатите накрая... мале, разбирам ги футболните запалянковци, наистина.

- Къде според теб се намира българската музика на картата на Европа?

- Меломаните са доста наясно с красивата ни народна музика, което не е малко. Например Джейкъб Кулиер, който е огромен музикант, с „Грами“, владеещ всички инструменти, на 11.7.24 г. в зала 1 на НДК ще има концерт с „Мистерията на българските гласове“ и ще е много вълнуващо.

- В Швеция беше с готина компания – твоите колеги Mona и Мишел. Изкефихте ли се и какво ти хареса там? А какво не ти хареса?

- Много се забавлявахме, всичко ми хареса. Може би освен това, че скандинавците имат много правила за всичко.

- Ти упражняваш интересен спорт - полденс. Разкажи ни как се запали по полденса?

- Съвсем случайно, падна ми се късмет в Инстаграм, че ще се науча да танцувам на пилон, после решихме в клипа на Pokemon да се повъртя малко, че така или иначе имаше пилон в дискотеката... после се влюбих тотално в този спорт и така.

- Какви са плановете ти за лятото?

- Да правя музика и да хващам тен и да работя, разбира се.

- Къде могат да те срещнат феновете през уикенда?

- Аз нямам уикенд, всеки ден е работен ден в живота на един freelancer.

- Щастлив човек ли е Мила Роберт?

- О, един от най-щастливите, баси късметлийката е тая.

- Какво пожелаваш на читателите на "Телеграф"?

- Да вдишат и издишат дълбоко, преди да си съсипят някой хубав слънчев ден за дреболия. Щом сме тук и дишаме, значи всичко е под контрол. Нека любовта да ни води!