0

- Мила, как се роди идеята за “Мечка”, последния ви музикален проект, който меломаните определиха като “любов от първо слушане”?

- А някои я приемат за просто чалга (смее се). Песента се роди през миналия октомври, като първоначално имаше само припев, който не резонираше с емоциите ми в този момент. Четири-пет месеца по-късно се влюбих и разбрах, че вероятно с този припев съм манифестирала добрата смела любов в живота си. 

- Правите паралел с тоталния си хит “Покемон” - какво провокира следването на една различна, нова и непозната до момента посока?

- Ще бъде поредица, целият албум, върху който работя, цели да направи грандиозен баламоч на жанрове. Идеята идва от факта, че жестоко ме изнервят всякакъв вид етикети и вярвам, че всичко е всичко - кое какво било, само може да ни доведе до караници и за ужасяващо съжаление - войни. 

- Истина ли е, че ще се присъедините в редиците на родния попфолк?

- Защо не, аз не се причислявам към нито една гилдия напълно, някой ден бих се присъединила и към родните трактористи, ако ми се докара трактор, без въобще да го мисля.

- Творчеството ви е провокирано от любов, но кое е името зад любовта?

- Бог. А той/тя/то има хиляди имена.. 

- Какво спечели вниманието ви - визия, интелект, харизма…

- В гадженце ли... Да си мени мнението и да не е консервативен кон с капаци. Ако носи цветни дрехи и прави добри смешки - пу за мен!

- Наскоро разкрихте, че миналото ви пази и своята “тъмна страна”. Как преодоляхте трънливия път до светлините на прожекторите и какво ви костваше това?

- Тръни винаги ще има. Цял живот. Няма измъкване от това. Със сигурност сега съм по-добре от преди четири години, защото се занимавам с любимото си нещо, което ми носи свобода. Вярвам, че така можем да излизаме от дупки, като правим това, което обичаме, без да се съобразяваме с "кое е правилно" или "какво ще донесе пари". Рано или късно, ако вложиш работа, любов и търпение, от абсолютно всичко можеш да се изхранваш, стига да вярваш, да си смел и постоянен. 

- Кое предизвика раздялата ви с театъра?

- Токсичната атмосфера, постоянната тревожност "дали ще ме вземат" за еди-коя си роля, вечният купон вечерта, а през деня кафенце и цигарка на масата, докато философстваме над текстове, нямащи почти нищо общо с днешната реалност, фактът, че театърът ти контролира времето и не можеш да правиш каквото си искаш срещу 700 лева заплата. Не обичам някой да ми стои в тъмнината и да ми казва какво да правя, това е най-просто казано. 

- Защо се впуснахте в предизвикателството танци на пилон? Как реагираха близките ви?

- Отдавна си мечтая - този красив спорт тренира цялото тяло, както и способността ти да упражняваш баланс, който дори не си предполагал, че притежаваш. Баба ми първоначално се възмути, но просто се възхити как се справям.

- В личен план кои са особеностите на характера ви, останали в сянка за обществото?

- Не знам дали нещо е останало в сянка.. Близките ми казват, че съм пристрастена към контрола, което явно е така.

- Какво е било влиянието на родителите ви - в годините назад и сега?

- Винаги съм имала пълна свобода. Баща ми като по-малка се е опитвал да ме наказва, но не е сработвало. Така че не знам, със сигурност съм взела бая, няма как, но ги приемам като приятели и двамата.

- Имате силна връзка с Ваня Щерева, някога спречквали ли сте се?

- Всеки път, като прекараме повече от един ден заедно, но е за много малко джафкане за безсмислени неща, което не трае повече от 20 минути. 

- Лятото е тук! Какви са плановете ви?

- Правя албум. Плановете ми са да пиша, да пея, да хващам тен, да живея в любов, да се въртя на пилона, да хапвам вкусно и да работя над спокойствието си.