0

- Г-жо Качерилска, наскоро издадохте поредната си книга, която е посветена на целебните извори. Може ли да кажете кои са най-лечебните, къде се намират и за какво помагат?

- Народът казва, че за всяка болка си има и билка, но може да добавим, че за всяка болка има и лечебен извор. В книгата не са описани известните ни спа курорти, а малко популярни извори, за които местните хора разказват удивителни неща. У нас се срещат аязма и извори с уникални води, сред тях са: водата в Каран Върбовка, призната за Божие чудо. Лекува очни болести, мозъчни увреждания, рак, туберкулоза. Сребърната вода в Добринище помага при очни, гинекологични, жлъчни и кожни болести. За живата вода в село Леденик, Търновско, се твърди че е най-лековита, използва се при стомашни проблеми и безплодие. Минералната вода в с. Мараш, Шуменско, според специалисти се доближава по химичен състав до водите в чешкия курорт Карлови Вари.

- Но откъде идва този култ по нашите земи към лечебните води?

- Култът към водата идва от племената теси, живели преди траките по нашите земи. Тесите почитали водните духове и практикували магически ритуали с вода - баене, восъколеене. Термалните води също са важни информационни източници, в тях са съхранени ценни древни кодове.

- Какво представлява онова, което е останало в народната памет и фолклор като „живата вода“?

- Това е чудотворна вода. Тя е по- целебна от другите, защото съхранява кодовете на Сътворението, има способността да преструктурира клетките, способства за регенерира нето им и създава мембранна защита от вируси и бактерии. Енергийната й вълна е много по-мощна от обикновената вода. Преданията свидетелстват за чудодейни изцеления с нея. Има извори със "светена", "свята" или "жива" вода. Чудесата стават по Божията воля, те не зависят само от вярата, но тя е в основата на изцелението. Чудесата не могат да се обяснят, но може да се надяваме да ни се случат. И да благодарим за тях!

- Прави впечатление, че доста от изворите влизат в категорията на аязмата, тъй като са свързани с определени светци. Тези аязма са лечебни само в определен ден в годината - когато е празникът на дадения светия, или силата им се отключва от някакви тайни ритуали и молитви?

- Да, има и такива аязма, чиято вода е лечебна само в определени периоди според свидетелствата на хората. Чудотворното аязмо между селата Джулюница и Кесарево е лечебно само през нощта на 16 срещу 17 юли. Помага при безплодие, очни и кожни болести. Водата в аязмото в манастира "Св. Атанасий" в Чирпан има най-голяма лечебна сила в понеделник, четвъртък и неделя. Чудотворният извор в двора на баба Василка в с. Добрич, Хасковско, има лечебна сила в 1.30 през нощта, когато тримата светии "раздвижват" водата. Аязмото в с. Тракиец, Хасковско, става чудотворно в полунощ на 25 юли, когато е празникът „Успение на св. Анна“.

- Пролетта е времето, в което поклонници и туристи започват да посещават и родните светилища. Разкажете повече за тайните, които крият тези места, и какво трябва да бъде поведението ни там?

- Светилищата са енергийни центрове и работят на други честоти. Някои са „изключени” от захранване и могат да „поглъщат” енергия. Вътрешната енергия на светилищата може да се активира от недобронамерено отношение. Дългото седене върху оброчни плочки, каменни тронове, жертвеници, отвори за провиране не е желателно. Ако присъстващите създават хаос чрез някакъв вид агресия - викове, крясъци, къртене на камъни от мегалитите, поливане с течности на жертвени камъни и др., то извършителят най-често изпитва върху себе си този енергиен хаос, който създава.

Ако се почувствате зле, трябва да приложите техники за енергийно изчистване, но първо започнете с молитва и поискайте прошка. Вашето състояние показва, че сте нарушили някой закон, че сте направили нещо непозволено. Благодарете, преди да напуснете светилището. Това е свещен акт, съприкосновение с древността, тайната, мистериите. Мъдрият подход ще ви донесе проникновение и обмен, а от непристойното поведение ще пострадате енергийно.

- Съществува мит, че светилищата могат да лекуват или да правят връзка с други измерения или планети. Но как е възможно, защото на пръв поглед това са голи камъни без видим източник на енергия?

- Светът на древните е свещен. Светилищата и мегалитите са пазители на свещени знания и тайнства на велики посветени. Камъкът и водата имат памет, която е непреходна. Колкото до енергията, не е нужно да има видими източници, обикновено те са невидими, но осезаеми. Край мегалитите обикновено витаят същества - духовни пазители, които се смущават, особено от по-агресивно човешко присъствие. Помолете мислено тези духовни пазачи да ви допуснат там, да ви съпътстват. Заредете се с вътрешно спокойствие и хармония.

- Напоследък стана модно да се медитира на такива места под влиянието на учения от Изтока. Това правилно ли е?

- Медитациите там не са желателни, защото може да попаднете в неподходящ енергиен канал, в опасен обмен на енергии. Енергиите в светилищата могат да се „обръщат”, да предизвикат главоболие, замайване, гадене, особено ако се държите непочтително. Влезте със светли мисли и добри намерения, съблюдавайте тишина, добър тон, хигиена. Не палете огън, не слагайте трапези. Това са свети места, мистични, не принизявайте тяхното предназначение.

- Доста от светилищата на наша територия са соларни, т.е. посветени на Слънцето. Петър Дънов казваше, че на Слънцето има живот и там се срещат ефирни светлинни същества, велики посветени. Това възможно ли е при тези температури ?

- Когато се говори за живот на Слънцето или на други планети, има се предвид духовни същества, без физически тела. За тях температурите и климатичните особености нямат никакво значение.

- Имат ли връзка т. нар. соларни същества с египетския бог Амон-Ра и прабългарския култ към Танг-Ра?

-Тези богове са велики посветени на Светлината. Те стават родоначалници на два клона на слънчевите цивилизации (РА – цивилизациите) и затова в ритуалната им система има култ за почитането на небесното тяло. Не само соларните същества, всички ние имаме връзка с нашите родоначалници. Отричането от тангризма е задействало тъмнината. В храмовете на Светлината са знаели символния език за извършване на тайнства и посвещения. Отрицанието от тангризма е първият погром на Духа за нашия народ, независимо от твърдението на историците, че това е единственият верен цивилизационен избор, заместил езическите вярвания.

- Все повече астрономи допускат възможността да не сме сами във Вселената. Има астрономически програми, търсещи екзопланети, подобни на Земята. Но, как мислите, дали животът във вселената е във физическата кислородо-въглеродна форма, в която го познаваме?

- Учените продължават да търсят живот в Космоса, подобен на земния, обитатели, приличащи на човека. В пето, шесто и седмо измерение телата обаче не са потребни за живот, те могат да се използват като дреха, която се съблича или облича. Всички планети са обитаеми. Има ли планета, има живот, но във форми, различни от земните. Вселената не разхищава. Нима е разумно да мислим, че цялата Вселена е създадена, за да се обитава само една планета от човешки същества? Доказателства за живот на другите планети ще има тогава, когато по-масово хората започнат да си служат с телепатичния език, когато и учените придобият тези способности. Тогава ще се сравни информацията от повече контакти и ще се потвърди наличието на живот в разнообразни разумни форми.

- А бихте ли споделили за своите контакти с инопланетен разум, кога и как започна всичко?

- От 2010 г. осъществявам контакт съз З. Зетрон - звезден индивид от съзвездието Северен кръст. Преди това бях подготвена чрез сънища, съновидения и духовно посвещение чрез лилава светлина.

От Зихара Зетрон чрез телепатичен контакт научавам много за човека, Вселената, историята, религията, въпроси от всички области на познанието, които представих в книгата „Задочни репортажи от съзвездието Северен кръст” на издателство „Новата цивилизация” и в следващите три книги от същата поредица. Връзката е мисловна, не чувам глас, а ясна мисъл в отговор на моите въпроси. Получавам обемна и многостранна информация за нашата реалност, както и сведения за другите планети. Звездният индивид е добронамерен, търпелив и отзивчив. Готов е да помогне на земните хора.

- Сигурно има по-важни глобални теми, на които можем да беседваме, но общественият фокус у нас сега е насочен към поредните предсрочни парламентарни избори. Може ли да се очаква след тях съставяне на кабинет, стабилност и прогрес за България, или напротив, служебното правителство ще продължи да управлява и скоро подир 2 април пак ще трябва да ходим до урните?

- Стабилност и прогрес не може да се гарантира от кабинет, редовен или служебен. Ако приемем, че обществото и държавата ни са пъзел, то той трябва да се пренареди отново. Това би било много болезнено и би предизвикало отпор, както и големи социални катаклизми. Мога да кажа, че годината ще е трудна, кармична за човечеството. В политическия живот ще има трусове и „фалити”, неочаквани обрати. Съживяване на икономиката може да се очаква в края на годината, но инфлацията ще е трайна. Лесно ще се взривяват конфликти на всички нива - личностни, семейни, обществени, международни. Катарзисът ще е на различни нива, на различни пластове - духовни и социални. Ще има катаклизми с вода и огън. Водата във всичките й форми ще се активизира. Събитията ще преминават през всекиго - за проглеждане и осъзнаване на причина - следствие.

Непълноценните и нехармонични връзки между хора, общности, съюзи, обединения ще се разпадат. Неудобни истини ще изплуват. Годината не е трагична, но е драматична. Всяка лична трансформация е наложителна. Ще се родят нови идеи, които ще се развиват на по-късен етап.

Това е тя:

Поет, писател, езотерик и контактьор. Цветана Качерилска е ренесансова личност и творец с разностранни интереси. Автор е на над 20 книги с поезия, новели, есета и телепатични откровения Свише като: „Задочни репортажи от съзвездието Северен Кръст“ , “Религията на любовта (в две части), „Небесни послания“, „Чудотворни лечебни избори“ и др. Вдъхновение за творчеството си черпи от срещите с приятели из цяла България, от посещенията на сакрални места - от Земята, и от Космоса. Разговаряме с Качерилска за пролетта, която събужда лечебните извори и древни светилища, за тайните на древните българи и за връзките им с Вселената.