0

Н икога не е твърде рано или твърде късно да започнете да мислите за връщане към училищната мода. И дори ако вече сте преминали времето на белите якички, е забавно да черпите вдъхновение за стил от онези, които се връщат в класната стая. В края на краищата визиите за училище са младежки, забавни и винаги актуални. Вдъхновени от уличния стил по света, можете да опитате тези тенденции. 

Комбинацията от черни мокасини и бели чорапи, особено характерна за училищните униформи на Запад, се превръща в задължителна тенденция за есента. Ако искате да бъдете част от най- актуалните тенденции през 2023 г., комбинирайте смело бели чорапи и мокасини. Линията навлезе в края на миналия сезон, но се завръща с пълна сила този. Черните мокасини, чорапите над глезена, карираната пола, бялата блуза и черното сако са идеални както за връщане в офиса, така и за училище.  

Експеримент

Популярната като типична мъжка мокасина с масивна подметка, често носена от студенти и ученици, съчетана с бели чорапи, се появява в шикозен нов начин тази есен. Визията на чорапи и мокасини се превърна в хит по улиците на Седмицата на модата тази година. От последната си колекция Chanel се опитва да върне този сет, вдъхновена от миналото на Коко Шанел. По-късно модният гигант Gucci заложи на комбинацията, а модните инфлуенсъри прекроиха идеята и я превърнаха в своя, експериментирайки с различни цветови миксове. Prada превърна черна лачена мокасина с лого в своята най-продавана обувка за последната година. 

Класика 

В Париж дългокраката моделка Вероника Хейлбрунер беше забелязана, облечена в класическата комбинация, включваща тромави черни мокасини и бели спортни чорапи. А за тези, които търсят по-елегантен външен вид, могат да ги комбинират с тънки чорапи до коляното. Комбинацията от мокасини и чорапи е чест избор на Бела Хадид. Известна с популяризирането на модата на 2000-та година, тя умело съчетава универсални удобни мокасини с чорапи. Моделът обича да нарушава всички модни правила, затова винаги прави крачка напред – вместо класически чорапи избира такива до коляното. Преди няколко години този дует се смяташе за излязъл от мода. Днес обаче той е номер едно сред моделите на младото поколение.

Височина 

Чувствайте се свободни да промените както височината на чорапите, така и цветовете на обувките. Класическата комбинация на черна обувка с бял чорап може да бъде сменена във всеки един момент. Червени чорапи със снежнобели мокасини е прекрасен акцент за вашата визия. Велурени оранжеви мокасини, съчетани с чорапи в бледорозово или небесносиньо, ще придадат настроение. Ако сте по-смели, може да акцентирате елегантната си визия с напълно спортни хавлиени чорапи.

Завършете останалата част от облеклото си с блейзър, семпла тениска и ретро сини дънки. Комбинацията от мокасина и чорап до коляното може да бъде съчетана със седем осми панталони до коляното, къса пола и дори спортен сет. Интересно, но спортен клин и тениска могат да бъдат съчетани идеално с бели чорапи под коляното и черна груба училищна обувка. Каквото и да правите този сезон, в никакъв случай не се опитвайте да криете чорапите. Оставете ги да се подават под дънки, като ги навиете няколко пръста и дори под плисирана дълга пола.