0

М ладата певица Доника призна, че за разлика от много млади момичета не мечтае на всяка цена да се види с булченска рокля.

От година и половина тя не крие връзката си с Бедри Рустимов, бивш футболист, с когото споделя живота си.

“Ако толкова много искам да се видя с бяла рокля, ами ще отида до съседния магазин и ще пробвам някоя, не че не е важно, но сватбата, бракът не е нещо, за което мечтая на всяка цена. По-важно е да се разбираме, да сме заедно. Не копнея за диаманти или годежен пръстен, аз ценя малките неща”, сподели искрено пред “Телеграф” Дони.

Половинката й я спечелил точно с това, че винаги я подкрепя, че дори я нахъсва за новите й проекти и че винаги й дава ценни съвети за работата. “Той винаги е до мен във всичко. Ние сме постоянно заедно и споделяме всичко. Не сме се разделяли досега за дълго време“, добавя тя. Най-много обича да седи с него вкъщи и да гледат заедно сериали.

Цветя

За рождения й ден той я изненадал с огромен букет 101 рози. “Аз не държа много на цветята и той знае това, винаги съм казвала, че това е все едно да изхвърлиш пари в кофата.

Живеят няколко дена, увяхват и ги хвърляш. За това предпочитам да си купя нещо с парите”, споделя тя.

За рождения си ден не искала цветя и подаръци. Предпочела да събере приятели и близки и да се забавляват заедно.

Те я изненадали с бяла торта на четири етажа. “Всички ме питаха какво да ми подарят, от какво имам нужда. Аз си имам всичко. Да, получих парфюми, дрехи, пари. По-важното е, че се събрахме с най-близките и се забавлявахме”, разказва певицата.

Тя самата се заела да организира тържеството си сама и се получило много хубаво. “Галена не беше, на този ден тя беше на морето и нямаше как”, отговаря Доника, но тя и леля й празнували заедно само ден преди това.

Интересен факт е, че Доника и големият син на Галена са родени на една дата и предния ден певицата била на гости на леля си, където полели празника.

За 26-ия си рожден ден певицата сбъдва една своя мечта да пусне нова песен. “Най-много се усетих в този проект“, обяснява Доника.

Цялото парче, подготовката и клипът били планирани като подарък за рождения ден. В него участва и Фики. “Браво“ е осма песен в кариерата на Доника и четвърта самостоятелна.

“Получи се много хубаво, лятно парче, надявам се да стане хит и да се забавляваме на него, кариерата ми в момента е най-важното нещо за мен“, добавя тя.

Ансамбъл

Музиката съпътства живота на Доника от малка. Една от причините - майка й е сестра на Галена. Мелодията е в гените на младата певица, а тя от малка пее.

Първоначално в различни народни ансамбли и вокални групи в Смядово, където изпълнява фолклор. След това заминава да учи в музикално училище Шумен - поп музика.

“Един ден леля дойде и ме пита – хайде, ти ще ставаш ли певица, няма ли да станеш. Аз не исках да пея фолк, защото съм завършила друго, но все пак ние сме балкански народ, това ни е в кръвта“, казва Доника.

Да вървиш по стъпките на Галена, е тежка задача. Помага й, че има най- добрия пример пред себе си в лицето на Галена. Но пречи това, че всеки се опитва да ги сравнява.

Най-важният съвет от Галена, които ползва постоянно, е: “Да бъде упорита и постоянна”. “След като пуснахме първата песен “Куршум”, бях на път да се откажа”, спомня си Доника. Младата певица не била готова за нападките и обидите, които се изписали по неин адрес. „Тази среда, тези неща бяха чужди за мен, трудно ги приех. Пишеха, че съм некадърница и други, но тогава Галена дойде при мен, успокои ме и ми даде сила, кураж, каза, че и тя е минала по този път и просто да не обръщам внимание. Оттогава вече не чета коментари“, разказва тя.

Поддържа форма с пилатес

Доника признава, че изобщо не е фенка на фитнеса. Формата си поддържа с пилатес. “Опитвам се да ходя на фитнес, но не е моето“, с усмивка споделя тя.

Фенка на италианската кухня - любимото й ядене остава пица и спагети. “Сега се опитвам да ги намаля. Залагам повече на месо, риба и салати.

Специалитетите, с които глези половинката си, са печено пиле с картофи и мусака. “Мога да готвя, да. След като завърших училище и заминах за София, в началото се хранех по ресторанти. След време обаче пробвах някакви неща да приготвям сама в нас. Звънях на майка ми, тя ми диктуваше по телефона рецептите. Така се научих“, разказва тя.

Крие в гардероба си над 500 рокли

Голяма страст на певиците са дрехите. В гардероба си крие над 500 рокли. Не робува на марки и не държи задължително да са скъпи. „Не ги трупам. Обличам ги по два-три пъти, после ги подарявам“, разказва тя.

Доника признава, че е суетна и постоянно се оглежда в огледалото. „Не мога да се гримирам и за участия ползвам гримьор. Иначе се оправям бързо за излизане“, споделя тя.

Ходи през ден на фризьор и много харесва да променя косата си. Един ден е руса, после черна. Можеш да я видиш с къса коса, след седмица - с дълга.