1

Е динственият и неповторим Георги Христов ще празнува 2х20 години на сцената с голям концерт на 10 ноември 2022 г. в зала 1 на НДК.

Професионалният му път стартира през 1982 г., макар да започва да пее още преди това, и по този повод той ще зарадва публиката си с най-големите хитове през годините. Изненада ще бъде възстановяването на 3-4 от песните му, които отдавна не е пял, но е дошло времето да ги поднесе с нови аранжименти, научи „Телеграф“ от екипа му. Заглавията обаче се пазят в тайна до последния момент.

Две целувки

През последните години големият певец пусна няколко нови песни с клипове и те ще влязат в предстоящия му албум, който ще излезе догодина. Авторът на знаковата „Черно и бяло“ - композиторът Димитър Гетов, е написал музиката и аранжиментите на „Две целувки“ и „Скитникът“, а стиховете и на двете са на Ангел Симеонов. Те са включени в програмата на концерта заедно с чисто новата композиция на маестрото „Не подавай за сбогом ръка“ - по стихове на известния педиатър и невролог д-р Джина Дундова-Панчева. Именно в зала 1 ще бъде премиерното изпълнение на прочувствената балада. Георги Христов има още една авторска песен с интересното заглавие „Предатели, играещи приятели“, но няма да успее да я представи на предстоящия концерт. Само в съпровод на пиано пък ще прозвучи „Целуни ме вчера“ от Момчил Колев по стихове на Калин Донков, продуцирана от Игор Марковски.

Билети

Много малко билети са останали на касата на НДК и най-вероятно до дни ще бъдат разпродадени напълно. Заради пандемията концертът на 10 ноември е отлаган два пъти и всички талони за вход, закупени за предишните дати, важат без презаверка. Христов е благодарен на съдбата, че в тежките времена на пандемия, война, глад и кризи, на които е обречен българският народ, има вярна публика, отделяща от залъка си, за да присъства на неговите концерти, за което е признателен с цялото си сърце. Щастлив е, че все още в България са останали хора, които подкрепят родното изкуство, а на рециталите му в НДК винаги присъства действащият президент. Десислава и Румен Радеви досега не са пропускали негова изява в София и сигурно ще бъдат отново в правителствената ложа на 10 ноември.

Симфониета

Освен със своята група „Черно и бяло“ Георги Христов ще излезе на сцената заедно с още 40 музиканти от големия филхармоничен оркестър „Симфониета“ с диригент Ганчо Ганчев. Маестрото е направил всичките нови аранжименти на песните, а те вече са проверени пред публиката от общите им концерти в цялата страна. Заедно работят от няколко години и певецът признава, че най-комфортно се чувства на сцената, когато е със симфоничен оркестър. Смята Ганчо Ганчев за страхотно попадение, тъй като е изключителен професионалист. Новото попълнение в екипа са беквокалистките Силвия и Катерина Дамянови, които са близначки. Георги Христов е подготвил няколко нови костюма, съобразени с най-новите модни тенденции, а пред „Телеграф“ той призна: „За мен винаги е страхотна емоция и удоволствие всяка среща с публиката ми. Винаги давам 100% от себе си, защото винаги получавам от нея 100% любов!".

 

 

 

 

КАРЕ

 

На 3 декември концерт във Валенсия

 

След големия си концерт в НДК Георги Христов подготвя и няколко коледни рецитала из страната през декември. Почитателите му се надяват и тогава да го видят със симфоничния оркестър. Празничните изяви ще бъдат предшествани от концерт във Валенсия на 3 декември. Заедно със „Симфониета“ на Ганчо Ганчев ще представят последната му програма „Моят път“, с която изпълняват най-доброто от творчеството му през годините. Един от акцентите пред българската и испанската публика ще бъде изпълнението му на мексиканската народна песен „Камино“, станала популярна от естрадните прими Ирина Чмихова и Лили Иванова.

 

 

 

КАРЕ

 

Не прави нищо на всяка цена

 

Георги Христов е от малкото перфекционисти в музикалния бранш, който никога не бърза и не прави нищо на всяка цена. Не обича много да говори, а се изразява чрез средствата на музиката и песните, които дарява на хората. Не измисля легенди за себе си в медиите, пестелив е на медийни изяви, защото не намира смисъл да занимава публиката с несъществени неща и се появява само когато има какво да каже. Затова неслучайно медийните му изяви са смислено подбрани. Такава ще е и ексклузивната среща с Георги Любенов в неговото предаване по БНТ, която зрителите ще видят утре. Забавляват го безсмислените творения по сайтовете, от които научава кой е и как живее. Изненадва се от болната психика на съчиняващите ги, но ги отминава с презрение и съжаление. Измислиците не могат да му повлияят, тъй като много добре знае кой е и как живее. Не се надценява, а има реална представа кой е и какво може, но и не позволява да го подценяват. Стои над дребнотемието, жълтото мнение няма как да го засегне, тъй като публиката му показва точното му място. Не иска всички да го харесват и не е задължителен за никого. Точно както в хита му „Какъвто съм, такъв съм“.