0

„Любовта е огън“ е заглавието на най-новото попълнение в репертоара на певицата Джина Иванова.

След хитовите дуети с Роси Кирилова, Христо Кидиков, Искрен Пецов, Петко Петков и „Трамвай №5“ този път й партнира актьорът Симеон Владов.

Мечта

„Още преди 15 г. със Симо ни събра Съюзът на командосите. Той беше интересно замислен, но пак стигнахме до кражбите на пари и се разпадна“, разказа пред „Телеграф“ Джина. „Любовта е огън“ е по музика и текст на Иван Беловски, аранжиментът е на Здравко Младенов и Мирослав Маринов, продуцент е Иван Иванов–Джон от група „Кукери“. „Иван Беловски я предложи за „Трамвай №5“, дори записахме демо версия, но така и не я довършихме. Понеже много често сме заедно на събития със Симеон Владов, веднъж му предложих да я направим в дует. Той много се зарадва - каза, че си е мечтаел да пее с мен“, споделя певицата. Песента е в латино ритъма на самбата и може да се слуша в YouTube. “Беловски е от старата школа музиканти и пише все мелодични, запеваеми песни. Много бързо я записахме, на Симо малко му беше висок припевът, затова го изпя леко фалцетно, но понеже има много гласове, звучи страхотно. Даже не очаквах, че ще стане толкова добре. Той вече има 7 песни с „Пеещи артисти“ и даже вика да запишем още нещо“, добави звездата.

КАТ

„Телеграф“ я върна преди 15 г., за да разкаже за общата им работа тогава. „Командосите правеха събития из цялата страна – двамата със Симеон Владов бяхме водещи, а аз и пеех. Дори написах музиката и текста на песента „Да спасим света“, която съюзът продуцира. Има и английска версия по стихове на съпруга ми Джон. Аранжиментът е на Николай Вътов, който ни е комшия, някога работеше като саксофонист с братя Аргирови. Той ми е аранжирал още две мои авторски песни от първия албум - „Прости ми, майко“ и „Животът е една любов“, по текст на Боби Мирчев, която сега започнахме да пеем с „Трамвай №5“. От командосите имах книжка и значка - бяха много на мода тогава. И като те спрат катаджиии, ги показваш – значи си от нашите хора. Така спасявахме по някоя и друга глоба, както навремето с Трамвая подарявахме картички. А като водеща на събитията на командосите правех и по някой гаф. Примерно в сценария ми пишеха чиновете с абревиатури и аз като не ги знам, ставаха грешки. Така веднъж обявих генерал-полковник от запаса и умряха от смях, а после ми казаха, че такъв чин няма“, смее се Джина.

Даряват ги с питка и вино

Легендарната дискогрупа „Трамвай №5“ отново е на колела и обикаля успешно страната с два формата. „Докато е още топло, правим концерти по читалищата, а отделно от това участваме в дискотеки в заведения. За новото шоу сменяме по два тоалета. Това се случва, докато Петко изпълнява соловата си песен „Целият ми свят“, след това излизам аз за дуета „Когато угасва свещта“, после той се прибира и излизат само момичетата. С тях пеем „Животът е една любов“. Накрая завършваме с една китка от хитовете на Бони М, с които много сме работили. Става луд купон. Толкова много ни се радват, особено в малките места – посрещат ни с баници, с тутманик, тиквеник, вино и ракия, на всеки по буркан домашен мед, да не говорим за цветя и кошници. В Троян дори бяха изписали на питката в наша чест №5 в средата“, разказа още Джина. Тя е изненадана, че не само хората от тяхното поколение идват на изявите им, а и много млади. „Пеят с нас през цялото време, дори не знам откъде ни знаят песните, като не са били родени, когато сме ги създавали. В Батак се събраха най-много хора. На места казват, че от 20 г. не е идвал изпълнител, дори не вярвали, че ще отидем. После ни казват, че не са очаквали такова шоу, защото си мислели, че само ще се изправим пред тях и ще им пеем. Една от атракциите ни е трамвайчето от хора, което Мая води, и то създава много настроение. За нас също са важни тези срещи, защото един артист се чувства жив, като вижда радостта на хората. Има смисъл да се пътува и в по-малките населени места парите не са всичко“, допълни певицата.