0

Д ует с Цветелина Грахич е новата изненада, която ще поднесе на почитателите си фолкпевицата Саша Сандра, разкри пред „Телеграф“ самата тя.

„На 29 януари предстоят снимките на едно дългоочаквано парче за мен! Подготвям го почти 7 месеца! Това при мене няма как да стане, защото всичко става макс за 1 месец. Силно се надявам да се хареса на всички мои фенове. Специално за „Телеграф“ ще издам, че парчето ще е дует с Цветелина Грахич.

Не съм казвала досега никъде, че ще имам парче с тази невероятна жена, която обожавам как пее! Имам още много идеи за дуети, които ще съм безкрайно благодарна първо на Бог, ако се осъществят. Разбира се, имам и самостоятелни песни, които трябва да видят бял свят! Така че годината едва започва за мен. Да сме само живи и здрави“, сподели Саша.

Рома парти

Последната й песен „Икерел ман о Девел“ и в нея пее: „Имате голямо желание да ме съборите, не спите, за да ме обсъждате“. На въпроса към кого е адресирано, тя отвърна: „Идеята за текста е на маестро Сандрито Даниелов, който е автор и аранжор на парчето.

Идеята беше да имам хубаво циганско парче за празниците и се радвам толкова много, че се хареса на хората! Не е адресирано към конкретно лице. По-скоро исках да изпея по-различно нещо като текст, което не съм пяла досега, защото повечето цигански песни са с такива текстове! Еее, не съм останала и аз по-назад хахахха“.

Преди коледните празници пък пусна цял микс „Рома парти“, в който събира колегите си Кристиан Шаламанов, Сандрито Даниелов и Мандо Симеонов. „Моя идея е – казва за него гласовитата изпълнителка. - Сандрито е ужасно много зает в момента и съм му благодарна, че си отложи всички ангажименти и за пореден път не ми отказа! Благодарна съм също и на Кристиян Шаламанов и на Мандо Симеонов, че не ми отказаха, а се съгласиха и участваха!

На снимките на Рома парти с Кристиан Шаламанов, Сандрито Даниелов и Мандо Симеонов

 На снимките на Рома парти с Кристиан Шаламанов, Сандрито Даниелов и Мандо Симеонов
Иван Стефанов

Работила съм преди години с всички тях и бях сигурна, че хората ще се зарадват да ни видят на една сцена, и то точно по празниците! И бях права! Миксът като времетраене не е никак малък, а за кратко време набра доста популярност. Особено в Тик-Ток. Имах чувството, че всичко живо си правеше клипчета с песните от този микс! Това е най-голямата радост и удовлетворение за един изпълнител“.

Дъното копай

За един от хитовете си на 2023 г. Саша Сандра разказва: „Дъното копай“ беше доста провокативно парче за мен. До онзи момент нямах подобна песен в такъв стил и в такъв ритъм! Идеята беше моя. Музиката и аранжиментът са отново на Сандрито Даниелов. Точно той ми предложи да опитам нещо различно, тъй като самата песен ми беше различна. Предложи текста да направи Николай Гурманов, който написа брутален текст!

Първият куплет особено гръмна във всички социални мрежи! Видеото е на Люси Иларионов, с когото също не бях работила преди това. Идеята на тази песен да заснеме видеото е отново на Сандрито, тъй като той работи доста често с тях и искаше да сменя малко екипа, за да е нещо по-различно и интересно!

Мисля, че се получи точно това. А и аз много обичам да бъда различна, да пробвам нещо, което не съм правила до момента. Смятам, че всеки един изпълнител обича да го прави, за да е интересен на публиката. С Люси и Ники стана точно това. Направихме едно прекрасно парче, което се хареса на публиката и това може само да ме радва“.

Дете

Въпреки че от доста време се подвизава с псевдонима Саша Сандра, феновете продължават да я питат във фейсбук страницата й какво става с изявите й с „Рико бенд“.

„Не съм „Рико“, защото не е тайна за никого, че повече от две години сме разделени официално с Веско Риков, който ми беше съпруг, и с „Рико бенд“. Бях солистка и един от основателите на тази група - нормално е все още да ме свързват с „Рико бенд“! Така се стекоха обстоятелствата, аз продължавам самостоятелно своята кариера. „Рико бенд“ – също.

Поддържаме връзка естествено, първо, защото с Веско Риков имаме едно невероятно дете, и ,второ, защото нашите отношения нямат общо с МУЗИКАТА! Имала съм и имам доста участия заедно с тях. Хората, които ни обичат и ни слушат музиката, се радват всеки път, когато ни видят“, разкри още звездата. А защо е избрала да смени Рико със Сандра? „Това беше най-близко до Александра и ми хареса как стои до Саша“, добави тя.

25 г. не е празнувала със семейството си

На 4 януари Саша Сандра отпразнува рождения си ден и по този повод сподели: „Държа да отбележа, че аз по принцип не празнувам рождения си ден. Дълги години все преди 4 януари съм планувала какво ли не… и когато настъпи, все нещо става (най-често поемах някой ангажимент за участие) и всичко отпадаше. Тази година обаче ми беше много хубаво.

Празнува рождения ден със сина си

 Празнува рождения ден със сина си
Личен архив

От 25 години насам не съм празнувала първо Нова година с моето семейство в моето малко градче Ракитово. Реших да си остана за Нова година в нас с тях. Беше ми безкрайно много хубаво. Мога да кажа, че от доста години усетих Нова година чак сега.

Малко след това, разбира се, е рожденият ми ден, който както казах, не празнувам. Семейството ми знае, че щом става въпрос за мен, не е толкова важно и не държа да празнувам. Но решиха да ме изненадат. Събрахме се в нас с няколко първи братовчеди със семействата си, моето семейство и сина ми. Звучи суперестествено и нормално, но за мен наистина беше много специално! Успяха да ме зарадват много, за което съм им много благодарна! За човек, който не празнува - това е много!“