0

Е страдната легенда Тодор Трайчев е подарил златния си хит „Прощавай, палавнице“ на по-младия си колега Радо Шоу. Той е направил и нов аранжимент на неувяхващия шлагер, който преди повече от 30 г. изпълняваше в дует с тогавашната си половинка Мариана.

Халища

Премиерното изпълнение на „Прощавай, палавнице“ Радо Шоу направи на юбилейния си концерт „Добре дошъл, 60-и номер“, който се състоя в ОКИ (Общински културен институт) - Дом на културата „Искър“ в столичния квартал „Дружба“. В програмата си той бе включил още един от евъргрийните на Мариана и Тодор Трайчеви - „Халища“, също в нов аранжимент на джаз пианиста Боби Вълчев. Още в началото на спектакъла Радослав Стоименов, както е цялото име на шоумена, получи поздравителни адреси, цветя и подаръци от столични читалища и почитатели, а домакините от залата му връчиха плакет за цялостен принос към дейността на културната институция.

Фокус

Освен със самостоятелните си изпълнения Радо Шоу се изяви и като репетитор на дамската вокална група „Наслада“. Със стари и нови градски песни той бе поздравен и от вокалната група към ОКИ „Искър“ - „Трендафил“, с художествен ръководител Вера Аджова от легендарния дует „Сестри Аджови“. Най-младото поколение в музиката бе представено от кей поп групата „Сидиад“, а StarBoy Ayvon показа впечатляваща програма от свои илюзии и фокуси. Носителката на наградата „Икар 2023“ за цирково изкуство Лукреция Малеволти-Валдемар събра очите на публиката в залата с дузина хула хоп – обръчи.

На нож

Кулминацията на тържеството откри гласовитата Антония Рангелова, носител на наградата „Първа дама“ в музиката за 2023 г. Тя изпълни авторските си песни „Българка“ и „Танго с младостта“, а след нея щафетата пое народният певец Венцислав Пенев, смятан за наследник на легендарния Костадин Гугов, с композиция от „Пирин Фолк“ и прочутата народна песен „За кого ги чуваш, Дано, очите“. Финалът бе запазен за един от най-талантливите ученици на юбиляря – Валентин Велчев, лауреат на фестивала „Пирин Фолк“ и носител на наградите „Певец на годината 2021“ и „Албум на годината 2023“. Любимецът изпълни един от фолклорните си хитове „На нож“ (музика и текст Валентин Велчев, аранжимент Светослав Лобошки) и поп шлагера „Музикантът“, дело на бившия министър на културата проф. Георги Костов, по стихове на Агент Тенев и аранжимент на Пламен Велинов.