0

Н а 30 август „Остава“ ще отпразнуват рождения си ден с традиционния си голям концерт на открито в клуб „Маймунарника“ в Борисовата градина.

През последните 10 години групата ежегодно отбелязва този празник със специален концерт на открита сцена. Всяка година хиляди фенове празнуват заедно с тях и изпращат лятото под открито небе с много танци, хубава музика и незабравими спомени.

Албум

Тази година „Остава“ избраха на сцената преди тях да се качи една от най-актуалните алтернативни родни банди Hug or Handshake. Момчетата ще подгреят с 35-минутен сет, включващ песните от дебютния им албум Once upon a pink sedan и последния сингъл Slowboy. Сетлистът на „Остава“ ще включва познати и емблематични песни на групата, както и част от последния им албум "Кислород". По време на събитието феновете ще имат възможност да си закупят съвсем нов мърчандайз, както и книгите, посветени на тях - „Аз, Остава“ и „Остава/Думите“. Билети за концерта на цена от 30 лева вече са в продажба. Цената на място и в деня на концерта ще е 35 лева.

Приятели

„Радва ме фактът, че се търпим и след толкова много години. Не е лесно да бъдеш приятел с четири момчета почти 30 години. Последните ни концерти са доста успешни, понаучихме се да свирим и да продуцираме песните си, което не е малко“, сподели преди време пред „Телеграф“ Свилен Ноев, който е в групата от 1996 г. „Аз пея и свиря в „Остава“ от 1996 година и не знам кога станах професионалист, но да кажем, че след наградите на ММ през 2001, когато пях “Ще дойдеш ли с мен?”, след това много хора казаха, че съм пял доста добре. Беше много вълнуващо. Опитвам се да запомням хубавите моменти от концертите. Понякога, по време на хубав концерт, започвам да си мисля колко е хубав този момент и как не искам да свършва. После идват бисовете и разговорите с приятели, за да спадне адреналинът. Хубава професия имам, не се оплаквам“.