0

Н еслучайно брюнетките и блондинките имат различен цветови гардероб, тъй като русокосите дами трябва да наблегнат на синия нюанс, а тъмнокосите в жълтата гама. С тази тънкост всяка от тях ще изтъкне цвета на косата си, а може би и на очите.

Русокосите

Знаем, че русата коса хваща светлината и това привлича и човешкото око към нея. Естествените блондинки сякаш са облагодетелствани от съдбата, защото русият цвят обикновено си партнира с бяла кожа и с хармониращи светли очи. Ако дамата има пъстри очи, то тогава е задължително да ги подчертае със син или зелен цвят. Освен че русите коси ще изпъкнат още повече, това ще подчертае цвета на очите и те ще бъдат като едно блестящо бижу за целия аутфит.

Когато косата е боядисана от кестенява в руса, тогава има вариант очите да са кафяви. Но зеленият цвят отново спасява всичко, тъй като пак се отразява на погледа. Принципът на избор на дрехи е неговата яркост. Бледите тонове ще направят външния вид загубен, ще добавят тъжни нотки към него. На любителите на класиката могат да се предложат класическото черно, което подхожда на всяка коса, очи и кожа.

Топли и студени

Цветът на косата на блондинките се делят на два вида – топли и студени. Когато русото е в топлата гама, основното е, че трябва да наблягат на дълбокото и ярко. Например светлозелен цвят се счита за ярък, но е напълно неподходящ за този тип, защото е блед. В студената гама, разбира се, е хубаво да добавим топло, а именно със страстното и любимо червено, като внимаваме да не преминем към оранжевата гама.

Тъмнокосите

По какво брюнетките се отличават от блондинките? Плътността на косата, цвета на очите и може би кожата. Разликата тук е, че колкото пъстрооки брюнетки има, толкова често срещаме и с кафяви очи. За това фокусът тук е съвсем различен. Когато има съчетание на кафяви очи и кафява коса, жълтият цвят се явява като лъч светлина във визията. За разлика от блондинките, които се сливат с пастелните нюанси на жълтото, брюнетките създават красив и мек контраст. Смело заложете на този цвят, без значение дали сте светла брюнетка или от най-тъмните. Тъмната коса на брюнетките е страхотна отправна точка за контраст на чистотата при белите цветове и дори малко по-тъмните им нюанси на бежово. Ако кожата ви е една идея по-тъмна, комбинацията ще е наистина много добра.

Кичури

Всички вече добре познаваме и обичаме преливащите нюанси на балеажа. Това е една от най-предпочитаните прически сред дамите за лятото. Този тип боядисване позволява повече цветово разнообразие в дрехите ни. Хем си блондинка, хем си брюнетка. Това е и причината за желание да пуснем няколко светли кичури в тъмните си коси или обратното тъмни кичури в русите ни коси. Дамите могат да си позволят от бледи цветове до най-ярките като корал, червено или оранжево и да заложат на всякакви аксесоари. Единственото нещо, с което отново се съобразяваме, е топлите и студените цветове, както е при блондинките.

Какви рамки да изберем

Дамите, които носят очила по необходимост или просто като допълнителен аксесоар към външния вид, със сигурност знаят, че изборът им трябва да бъде съобразен с формата на лицето, цвета на кожата и косата.

Русокосите трябва да заложат на рамки, които са в по-светлата гама като бежово и слонова кост. Тези, които са с по-сив оттенък на косата, могат да си позволят и черните рамки. Докато брюнетките могат да преминат към ярките цветове, които ще изпъкнат силно на тъмните им коси.