0

С палнята е нашият пристан за почивка след дългия и уморителен ден, също така смятаната за лична територия е мястото, където прекарваме часове в приготовления – за работа, разходка с приятели или официално събитие. За да се чувствате добре, е необходимо да разполагате с всички удобства, едно от които тоалетката за грим.

Мебел

Представителките на нежния пол, както и голям процент от мачовците желаят собствен кът за козметика и продукти от първа необходимост. Ето затова е важно да обърнете специално внимание на уж незадължителната мебел. През 2024 година на мода ще бъде светлата гама и по-специално белият цвят. Палитрата, която оптически увеличава пространството, цели още да създаде усещане за комфорт и чистота.

Белият цвят оптически разширява пространството.

 Белият цвят оптически разширява пространството.

Нашият съвет е да съобразите избора си със свободните квадрати, както и с цялостния интериорен дизайн. Огромните и масивни форми са остарели, това е една от причините на пазара да липсват винтидж находки, връщащи ни назад във времето. Вместо тях дизайнерите залагат на семпли и елегантни форми с прави линии и без насищане на елементи. Възможно е тоалетката да представлява рафт, който да се прикрепи към стената, останалото е огледало и евентуалното присъствие на още по-малки по размер повърхности – едни за козметика, други за украшения като семейни снимки, сувенири, изкуствени цветя и пр.

Нестандартните форми също са предпочитани.

 Нестандартните форми също са предпочитани.

Не бива да правите компромис с огледалото. Според последните тенденции №1 желани са кръглите огледала, чиито краища са подчертани от бяла светлина. Разбира се, срещат се овални, правоъгълни и квадратни, както и нестандартни форми за по-ексцентричните вкусове.

Ред

Подредете козметиката си по удобен и компактен начин. Сутрин, бързайки за офиса, или вечер – уморени и желаещи сън, добрата организация ще е във ваша полза. Така няма да губите нито минута в търсене на грим, лосиони за тяло или парфюми. Използвайте органайзери. Твърдите кутии са изключително подходящи за сенки за очи, моливи за устни, спирали и т.н. Обикновено имат няколко прегради и различен капацитет. Разнообразието като модели, възможности и цветове е огромно, затова обмислете покупката и най-важното – избистрете изискванията си.

Ако сте професионален гримьор или любител, вероятно ще изберете куфар. Единствено по този начин ще бъдете сигурни, че продуктите ви ще останат невредими.

Четките за грим почти винаги са разпилени. От години насам има специални кутии за тях – не ги пропускайте. Търсете с капак, за да предпазите нещата си от прах или фини замърсявания. За максимален комфорт използвайте несесери, те не заемат място и лесно могат да се подредят в шкафчета или чекмеджета, ако не искате да бъдат забележими на пръв поглед.

Почиствайте редовно

Без значение дали използвате огромно количество грим или тоалетката е просто място за последен поглед преди излизане – почиствайте я редовно! Хигиената е изключително важна, особено при наличието на повече продукти. Не позволявайте четките за грим или фон дьо тен да бъдат на едно място, да оставят петна, върху които да поставите тампони например. Лесно бихте могли да заразите кожата си, нарушавайки нейния здрав и красив вид.