0

Н ад 100 фотографии на Апостол Карамитев са показани във фоайето на Б сграда на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.

Експозицията е по повод стогодишнината от рождението на актьора. Официален гост на откриването бе Момчил Карамитев - син на именития актьор.

Архив

„Всички присъстващи ще имат удоволствието да се насладят на над 100 негови фотографии, изобразяващи както сцени от театрални и киноучастия, така и от личния му живот. Изложбата съдържа и множество плакати от представления, писма и бележки. Има и непоказвани досега фотографии от работата му като преподавател в НАТФИЗ (ВИТИЗ). Снимките са предоставени от Държавния архив в град Бургас със съдействието на община Бургас“, разказват от екипа на събитието.

Филми

До края на ноември всеки четвъртък в аулата на академията ще се излъчва по един филм, посветен на актьора. На 16 ноември е „Ваш даскал Апостол“ с реж. Огнян Гелинов в аулата на НАТФИЗ. На 23 ноември – „Откъси от театрални постановки с участието на Апостол Карамитев“, с режисьор Иван Иванов в голямата кинозала на НАТФИЗ. На 30 ноември ще се прожектира лентата „Апостол – силата на духа“, с режисьор Олег Ковачев и Момчил Карамитев в аулата на НАТФИЗ.

Събитията по повод 100-годишнината на Апостол Карамитев започнаха още в началото на тази година с изложба пред Народния театър, посветена на живота му.