0

Д евет начина да ускорите зареждането на вашия смартфон - те ще помогнат, когато устройството тъжно бипка или се плези с червена икона на батерията, а трябва да излезете навън точно сега.

1. Изключете напълно телефона

Опитайте се да намерите сили да се справите без телефона си, докато е свързан към захранването: просто го изключете. Така смартфонът няма да изразходва енергия от батерията и съответно ще се зарежда по-бързо. Това е най-простото и очевидно действие, което можете да си представите.

2. Поставете устройството си в самолетен режим

Свързването към мобилна мрежа, както и използването на Wi-Fi и Bluetooth, изтощават значително батерията ви. Ако по някаква причина не можете да изключите смартфона си, то поне го превключете в самолетен режим. И натоварването на батерията ще намалее.

3. Не играйте игрички и не гледайте видеоклипове

Това също са много енергоемки действия. Когато се мотаете в някаква фантастична игра с готина графика, процентът на батерията може да се стопи пред очите ви, дори ако джаджата е свързана към захранването. Следователно без игри или филми.

4. Използвайте кабел с функция за бързо зареждане

Повечето съвременни смартфони са оборудвани с така наречената функция за бързо зареждане или Quick Charge. Работи по следния начин: специален адаптер позволява на батерията да приема повече напрежение и ток, така че да се зарежда по-бързо.
Проверете спецификациите на вашия смартфон и се уверете, че поддържа бързо зареждане. Ако е така, купете специално зарядно устройство, чиито спецификации включват фразата Quick Charge. Или проверете дали кабелът, доставен с вашия смартфон, поддържа този режим.
Но си струва да запомните, че ускореното зареждане е възможно само до определен процент от капацитета на батерията - тогава процесът се забавя, така че батерията да не прегрее. Така че това е идеален вариант, когато смартфонът ви е празен и трябва да отидете някъде много скоро.

5. Използвайте електрически контакт, а не USB порт

USB портът на вашия компютър или зарядното устройство в колата ви осигурява по-малко енергия от електрическия контакт. Следователно смартфонът ще се зарежда по-бавно от тях. За да постигнете максимална скорост на съхранение на енергия, свържете устройството директно към контакт.

6. Изберете кабел пред безжично зареждане

Pixabay

Безжичното зареждане е много удобно нещо, ако просто искате да поставите смартфона си върху него, да забравите за него и след това да го вземете напълно зареден. Но когато трябва да напълните батерията възможно най-бързо, по-добре е да изберете свързване към захранването чрез проводник.

7. Деактивирайте процеса на синхронизиране

Ако не е възможно да свържете устройството към контакт или захранваща банка и имате само компютър подръка, ще трябва да зареждате от USB порта. Но дори и в този случай процесът може да се ускори малко. За да направите това, след като свържете кабела, изберете режима „Само зареждане“. Няма да можете да прехвърляте файлове на вашия смартфон, но презареждането на батерията ще се ускори малко.

8. Не прегрявайте и не преохлаждайте джаджата

Pixabay

При прегряване или преохлаждане батериите се зареждат по-бавно и губят заряд по-бързо. Като цяло топлината и студът влияят негативно на здравето на батерията. Смартфонът ще се чувства най-добре при нормална стайна температура.

Затова не поставяйте устройството за зареждане на студени места или, обратно, на слънчев перваз на прозореца. 

9. Използвайте само висококачествени захранващи кабели

Би било идеално да зареждате вашия смартфон с кабела, предоставен от производителя и включен в устройството. Ако сте загубили оригинала, по-добре е да поръчате отново същия, отколкото да купите първия, който ви попадне. Сигурно сте забелязали, че висококачествените кабели захранват вашия смартфон по-бързо от неоригиналните кабели – например взети назаем от съседа.