0

Ф ермер, който смятал, че скъпият му „Ролекс“ бил изяден от крава, си намерил часовника 50 г. по-късно, съобщи Би Би Си.

95-годишният Джеймс Стийл разказва, че си загубил часовника в началото на 70-те години на миналия век. Скъпият „Ролекс“ паднал от ръката му, защото металната му верижка била счупена. „Ветеринарят ми каза, че най-вероятно някоя крава го е изяла заедно с тревата“, обяснява Стийл.

95-годишният Джеймс Стийл

 95-годишният Джеймс Стийл
БИ БИ СИ

Находка

50 години по-късно обаче човек, който обикалял пасището с металдетектор, се натъкнал на часовника и го върнал на собственика му. Фермерът пък описва случката като невероятен късмет. По думите му било невероятно да открие отново часовника си след толкова много време.

„Много се зарадвах, защото смятах, че никога няма да видя ролекса си отново“, казва той. Ролексът е цял, само половината от верижката му липсва. Часовникът вече не работи, макар да не е ръждясал, само циферблатът му е станал зеленикав.

Джеймс Стийл е много благодарен на човека с металдетектора. Той го окуражава да продължи с търсенето на други изгубени ценности. Фермерът ще запази часовника като сувенир и няма да го поправя, тъй като това ще му струва твърде скъпо.