0

Г ледането на порнофилми активира производството на допамин в организма, който се определя като хормон на удоволствието и може да доведе до пристрастяване. 

Сексолози съветват да бъдете особено внимателни, когато гледате подобен тип ленти за възрастни, особено що се касае за това колко често го правите, тъй като пристрастяването става постепенно. 

Импотентност

Гледането на еротични филми има и други негативни последствия. Много мъже например се комплексират, след като са гледали порно.

Сексолози обясняват това с големите размери на половите органи на участниците във филмите. Така се поражда чувство на тревожност и страх у зрителите.

Прекаленото гледане на филми със забранено за деца съдържание дори може да доведе до преждевременна импотентност. 

За съжаление според немско проучване мъжете, които гледат порно редовно, са много по-склонни да не успеят да получат ерекция при нормален интимен акт.

Не е съвсем напълно доказано, че само порното е в основата на проблема, но според изследователите то е един важен компонент.

Прояви 

Според анкета хората, които гледат порно, имат трудности в създаването на връзка.

Университетски изследователи от Сидни, Австралия, пък установили, че потребителите на порносъдържание, които гледат прекалено много цинизми, имат тежки социални прояви.

Отношенията от порнофилмите започват да се пренасят в истинския живот, което влошава интереса към нормалните интимности. 

Още един от неблагоприятните ефекти на порното е, че разрушава близостта у партньорите. Те изкривяват реалната представа за любов и секс.

Специалистите са на мнение, че ангажираността в браковете намалява поради гледането на порнофилми, тъй като се създава напълно фалшиво впечатление за това какво е сексуално поведение.

Сексуалната връзка е предназначена да бъде взаимно задоволителен израз на любовта. За разлика от това порното често е свързано със самозадоволяване, доминиране или малтретиране на партньора.

Ползи

Все пак има и някои ползи от гледането на еротично съдържание върху връзката, особено за сексуален живот, защото е сексуално възбуждаща и може да бъде начин за усвояване на нови позиции и техники.

Те също така твърдят, че това е начин да направим партньорите по-отдадени на връзките си.