0

С ериалът „Домът на дракона“ се завърна за втори сезон. Всеобщото мнение е, че продължението е по-слабо от „Игра на тронове“, но не липсват и зрители, които чакаха дълго и сега искат да се потопят напълно в света на фентъзито. И тъй като им се полага по една серия седмично, им предлагаме да сторят това чрез ролеви игри. Ето кои:

Вселена

playstation.com

The Witcher: Wild Hunt е базирана на ролева игра с отворен свят, която се развива в графично потапяща фентъзи вселена с големи решения и дълготрайни последствия.

Гералт от Ривия пътува из континента в търсене на осиновената си дъщеря, която изчезва, докато се опитва да избяга от Дивия лов. А на заден план бушуват политически вълнения и битки. По този начин феновете на „Домът на дракона“ ще се чувстват като у дома си.

След излизането си през 2015 г. The Witcher 3: Wild Hunt се превърна в една от най-завладяващите ролеви екшън игри. Докато войната бушува из Северните кралства, вие сключвате най-важния договор в живота си.

Демони

playstation.com

Demon's Souls за PS3 се превърна в култова класика през 2009 г. Въпреки че играта може да изглежда остаряла и по-малко впечатляваща според днешните стандарти, PlayStation студио Bluepoint Games създаде пълен римейк на Demon's Souls за новото поколение конзоли.

Играта поставя играчите в ролята на персонализиран герой, изпратен в пустинното кралство Болетария, за да убие неговия крал и да победи древно демонично същество, известно като Стария, за да спаси земята от задушаващата Гъста мъгла.

Тази игра трябва да се хареса на феновете на „Домът на дракона“ заради общия тон и атмосфера. Demon's Souls е изпълнен с мрачни средновековни легенди, на които любителите на фентъзито ще се насладят.

Трилогия

Bandai Namco Entertainment

Dark Souls е идеологически наследник и продължение на Demon's Souls. Първата игра се развива в новата тъмна фентъзи вселена, в измисленото кралство Лордран. Играчите влизат в ролята на прокълнат човешки герой, който се заема да открие съдбата на немъртво създание като него.

Dark Souls II се развива векове след събитията от първата игра, докато Носителят на проклятието пътува през Дранглик и има за задача да победи четирима Древни и да получи техните Велики души.

Във финала на поредицата главният герой ще трябва да върне владетелите на техните тронове, за да погълне властта им, и окончателно да определи ролята на Огъня в бъдещето на целия свят.

Светът на играта е обичайно мрачен както винаги за феновете на вселената на A Song of Ice and Fire. Преданията се разширяват още повече, изследвайки богатите и мрачни истории на други паднали лордове и кралства.

Мрак

Bethesda Softworks

The Elder Scrolls V: Skyrim е една от най-продължителните видеоигри до момента и оставя малко хора безразлични. Светът на Skyrim напълно задоволява феновете на жанра, въпреки че играта не се развива в мрачно фентъзи, както в поредицата

Skyrim е нещо повече от средновековно фентъзи заглавие. Има достатъчно чудовища, дракони, върколаци, гиганти, вампири и други зли духове.

Феновете не трябва да имат проблем да се потопят в също толкова интензивен фентъзи свят, който се развива на фона на политически катаклизми и надвиснала свръхестествена заплаха.

С безпроблемна система за прогресиране на персонажа играчите могат да създадат своя драконороден протагонист по различни начини, рискувайки да спрат легендарния дракон Алдуин да опустоши света със своята драконова наслада. Страничните куестове също са голяма част от тази игра, осигурявайки безброй часове смислена игра.

Джордж Р.Р. Мартин

Bethesda Softworks

Разбира се, най-новият фентъзи епос Elden Ring ще бъде основна препоръка за феновете на House of the Dragon, жадуващи за потапящо и обширно изживяване. Светът на играта е частично създаден от великия Джордж Р.Р. Мартин.

Разказът се върти около Угасналия, воин отвъд Между-Земята, призован от изгнание, за да помогне за възстановяването на разрушения Златен Орден на Боговете, докато ефектите от Унищожението отекват.

Разказването на истории е доста изтънчено и разнообразните истории на благородническите къщи по света и как те оформят фентъзи обстановката около тях много напомнят на „Песен за огън и лед“. И, разбира се, това отчасти се дължи на гореспоменатото участие на Мартин в създаването на играта.

Толкин

Electronic Arts

Dragon Age: Origins е модерна класическа фентъзи ролева игра. Играта креативно съчетава високите фентъзи елементи на „Властелинът на пръстените“ на Толкин с тъмната фантазия на „Песен за огън и лед“ на Джордж Р. Р. Мартин, за да създаде нещо, което стои гордо със собствените си заслуги, като същевременно отдава почит на своето вдъхновение.

Играта беше добре приета заради своята пристрастяваща стратегия, докато историята и героите също бяха похвалени за това как играчите могат да оформят сюжета чрез смислен геймплей, базиран на избор, подобно на драмата с героите на „Домът на дракона“.

Фокус

Warhorse Studios

Kingdom Come: Deliverance е ролева игра със силен наративен фокус, която ви отвежда до Свещената Римска империя за епично пътешествие. Нахлуващите сили трябва да бъдат победени, докато вие предприемате мисии, които ще променят хода на играта и ще отмъстят за смъртта на вашите родители.

Ще трябва да работите за лорд Радзиг Кобила, който организира съпротива срещу нашествието без дом, семейство или бъдеще. Съдбата ви въвлича в пламнала гражданска война, където се оказвате в битка за съдбата на кралство Бохемия. Играчите откриват реализма на замъци, гори, села и други места на средновековна Бохемия.