0

Георги Гавраилов е алтернативен лечител и Су Джок терапевт. Роден в София, на 22 май ще започне 72 години. Намира се в завидно здраве, като заявява, че тайната му се крие в източните методи, които прилага както на себе си, така и на своите пациенти. Преди да се пенсионира е работил повече от 20 години като Пожарникар - старши районен инспектор. Другото му хоби е фотографията. По повод своя имен ден на 6 май лечителят Георги Гавраилов реши да разкрие пред Телеграф Маг Зодиак някои от големите тайни на човешкото здраве.

-Г-н Гавраилов, досущ светията, на който сте кръстен, вие пронизвате като с копие злото – болестите. Бихте ли разказал повече за тази терапия и какво е това острие, което ползвате?

-Тази терапия се нарича Су Джок, което в буквален превод означава „длан и ходило“. Тя е открита в края на 80-те години на миналия век от южнокорейския професор Пак Же Ву. Именно той установява, че човешкото тяло като органи, системи и кости се проектира върху нашите длани и ходила. От вътрешната им страна е меката част на тялото, а върху опакото са гърба и костите. Палецът, например, се знае, че е главата. И съответно ако въздействаме върху този пръст започваме да решаваме доста от проблемите, от които страда съвременният човек.

А що касае това, което Ви напомня острието на Св. Георги – нарича се сонда и е част от инструментариума на този алтернативен метод. Идеята е, че ако някъде имаме проблем в нашето тялото, той може да се открие в една болезнена точка върху ръцете или краката ни, където се проектират всички наши органи и системи, но в умален вид. Чрез натиск със сондата аз търся тази болезнена точка и като я открия, през нея започвам да лекувам и съответния проблем. Това става с натиск или масаж. Може да се залепят и зърна, което е част от т. нар. семетерапия. А понякога се слагат растения и малки магнити. В природата по принцип всичко е енергия и човекът може да си взаимодейства с нея. Когато енергийният баланс в тялото ни е нарушен, настъпва една или друга болест. Целта на алтернативното изцеление е да управлява енергиите и да върне баланса.

- Но как при натиск върху пръста ми, например, би се получило облекчение в коляното или някоя друга проблемна зона?

-Не само облекчение! Имам случаи, в които проблемът мигновено ще изчезне и няма да се появи никога повече. Това образно казано е, когато на една чаша й трябват много капки вода, че да се напълни или само една, за да прелее. За това някои неща се случват мигновено, а за другите просто трябва постоянство. Професорът казва, че успехът в лечението е двуяк процес: и двете страни (лечител – страдащ) трябва да са упорити.

-Какви проблеми могат да се повлияват благотворно с този алтернативен метод?

-Безпрепятствено се лекуват мигрена, синузит, кривогледство, хемородиди (безоперативно). На една дама на 34 г. й премахнах 20 см киста на яйчника в рамките на три седмици. Другото, за което Су Джок помага, са проблеми с кръста от сорта на дископатиите, схващане на седалищен нерв и др.

Имах един случай с детенце , което имаше нощно напикаване, но започна да се изпуска и през деня. Майката ме потърси. В консултацията й обясних какво да направи и после ми се обади, че проблемът е отшумял. В момента най-много ме вълнува лечението в четири точки. Откъм нокътната страна на крайниците ни има една точка на първа фаланга, през която може да се лекува абсолютно всичко.

Според Су Джок всички органи се проектират на нашата длан.

 Според Су Джок всички органи се проектират на нашата длан.

-Звучи доста фантастично. Къде се намира тази биоактивна точка със силата на панацея?

-Като погледнем нокътя на палеца (който може да го оприличим на отворена уста) над него посредата на ставата на първа фаланга. Ще ви издам, че на левия крак на палеца има точка, която при активация започва да решава всички проблеми, свързани и с двата крака. Говоря за болежки като разширени вени, подагра и ставни болки. Имам доста показателен случай. Мой приятел ме потърси преди време за помощ. Беше притеснен, защото на дядо му в столична болница искага да му ампутират крака, защото нямал проходимост/оросяване. Отидох при човека- 70-годишен, едва ходещ,,превит с бастун. Натиснах го само веднъж със сондата в зоната на палеца на крака. В скоба ще кажа, че в този случай точките са силно болезнени, като при мъжете натискът трябва да бъде еднократен, а при жените два или четири пъти. След три дена ми се обадиха негови близки, че дядото е хвърлил бастуна и ходи да пазарува сам. Викат: „И за благодарност ти е пратил армаган“.

-От вашите обяснения излиза, че тялото ни има скрити механизми за саморегенерация. Наред с това и квантовите теории са верни, че всяка част (дори в нашето тяло) съдържа информация за целия организъм?

-Точно така е, всяка една точка от нашето тяло носи информация за цялото тяло. За това всеки може да ползва достъпни неща за профилактика и лечение, като масажни пръстенчета и др. Дори един ръбест молив да вземете и да търкаляте между дланите си и после отгоре върху опаката им страна - върши прекрасна работа. Всяко пръстче от нашите ръце представлява нас самите , но в умален вид. Отстрани на нокътната част са ни ушите, там където свършва първа фаланга е краят на главата, втората фаланга е гръдният кош с всичките органи в него, а върху фалангата, излизаща от дланта - се проектира коремната област. На нея например всичко може да бъде лекувано, в това число и диабет. В случая се взаимодейства с магнити, цветове в биологично активните точки. Доста от болестите идват от стрес. Имам рецепта, която индийските колеги разработиха в тази насока по време на Ковид пандемията. Наричам тази рецепта „перде“, защото, когато я направя и на себе си, ставам спокоен, а не кибритлия какъвто съм по природа.

-По професията сте бивш пожарникар. Кое ви подтикна да посветите живота си на алтернативната медицина?

-Това се случи по неволя след като един джигит блъсна майка ми и й счупи гръбначния стълб в областта на лумбалните 2-ри и 3-ти прешлен. Наложи се една тежка операция, след което започнаха възстановителни процедури. Не е тайна, че у нас уж сме здравно осигурени, но за всичко трябва да се плаща под масата. Така търсейки алтернатива попаднах на този метод. С него в рамките на около 30-40 дена изправих майка си отново на крака. Това беше през 2008 г. Оттогава съм минал множество курсове, а два пъти съм имал щастието да се срещна лично с откривателя на метода проф. Пак Же Ву. Негови думи, които съм запомнил и често цитирам са: „човек е здрав, когато успява да се извинява, да прощава и да забравя“. Т.е. да не таим нищо лошо в себе си, защото то може да отключи болести.

-Колко и какви енергии действат в света и в човешкото тяло?

-В човека има 6 енергии, което е с една повече от онова, с което работи Китайската медицина. По-късно Пак Же Ву установява, че са 8, защото има симптоми, които се проявяват през тъмната или светлата част на деня. Според него във всемира действат общо 4 енергии. За това посоките на света са четири, имаме 4 сезона, толкова на брой са и основните кръвни групи. Всяко едно нещо има минимум четири решения и повече от 22 възможности. Цветовете, които използвам за лечение също са четири - черен , червен, син и зелен. Професорът е нарекъл последния съвършен или нейтро, защото зеленото най-много се среща в природата. За да се балансират момичетата трябва да се обличат в червено, а момчетата в синьо. Нулевият цвят е черното. Не случайно той е отреден на свещениците, защото дава връзка с отвъдното. За това, когато видя бременна жена по улицата или в градския транспорт, облечена в тъмната гама, ми става лошо, направо душата ми се обръща.

-Защо?

-Тези дами не осъзнават, че така предричат неприятности на плода, който носят в утробите си. Бъдещите майки трябва да носят цветове, каквито има в природата. Има една много хубава радомирска песен, в която се казва: „В черен ли повой си ме повивала“ т.е. орисала си ме с нещастие. Младите семейства трудно зачеват, защото масово ходят с черни слипове или бикини, а този цвят не дава възпроизводство, само застой.

-Според вашите наблюдения от какво най-често страда българинът?

-Голяма част от хората страдат от стреса, от тази несигурност ежедневно, което отключва най-различни болести. За това сред първите въпроси, които задавам на онези, които ме търсят за помощ, е, спят ли добре, имат ли сериозни притеснения. След това им предлагам тази рецепта „перде“, която се състои в изчертаване на специална схема на ръката в различни точки. След това може да се сложи аметист за изчистване чакрата (енергийния център-б.р.) на главата. Това е нашият главен компютър и отгоре-надолу всичко по принципа на реката започва да се оттича. Въобще прилагам всичко, което зная от сферата на алтернативната медицина. Защото всичко в човешкия организъм е като един космически кораб – свързано е. А при Западната медицина се гледа на парче – единият доктор лекува черния дроб, другият сърцето, третият стомаха, четвъртия джигера, петият казва - „гледай си работата“ или „дай още едни пари“.

Корейският метод лекува през биоактивни точки на ръцете и краката.

 Корейският метод лекува през биоактивни точки на ръцете и краката.

-А какво бихте препоръчал при безсъние или трудно изхождане – все проблеми, за които доста активно се рекламират различни препарати у нас?

-За безсъние си допирате възглавничката на палеца с възглавничката на кутрето и заспивате като къпани. За трудно изхождане – като си погледнете дланта с пръст рисувате( масажирате) въпросителен знак. Той започва от осовата на показалеца към палеца, завърта се над кутрето и свършва между втори и трети пръст. Именно по тази линия се движи проекцията на дебелото ни черво. В обратната посока въртим, ако имаме разстройство. Може да се рисува и с червен флумастер.

В случай, че човек го боли лява тазобедрена става или дясна раменна, проблемът може да идва от силното безспокойство, като емоция, което удря в тази зона.

-След толкова години открихте ли за себе си формулата на здравето и дълголетието?

-Нещо, което по принцип правя (не всеки ден) е: боядисвам си ставите на палците със зелен перманентен флумастер. След това на всеки нокът (посредата) от кожичката в посока израстването, слагам по една зелена чертичка, защото всеки нокът отговаря за жлеза или орган от нашето тяло. А зеленото носи балансираща енергия. Отгоре на нокътя слагам по две черни точици. По този начин си правя свежи и здрави очите. Дори да са кръвясали на сутринта до обяд кръвта се е разсеяла. Така отидох да гласувам на последните избори и член на комисия ми казва: „Ау, какъв хубав маникюр“. Отговарям му - не е маникюр, а здраве.

За XX век Су Джок е най-голямото медицинско алтернативно откритие. Към момента синовете на Пак Же Ву са се насочили към Индия. Доколкото зная са в контакт с правителството и събират доказателствен материал от пациенти. Идеята е изследванията да се представят пред Световната здравна организация (СЗО), която официално да признае метода. А и да може професорът посмъртно да получи Нобелова награда за своето откритие с принос за цялото Човечество.