0

В ъв всеки дом има излишни прибори, които се въргалят из чекмеджетата. Изостанала лъжица, която не се връзва с останалите, защото е с различни орнаменти. Вилица с криви зъбци. Затъпен нож.

Те може да са от алуминий, неръждаема стомана, дървени или пластмасови. Въпреки че са пенсионирани, не бързайте да ги отписвате. Те още могат да влязат в употреба. Ето как!

1. Украшения

Водно конче, самолет, нарцис или лале – на бас, че не ви е хрумвало какви красиви украшения могат да се направят от най-обикновени вилици, ножове и лъжици. Сега остава вдъхновението да ви осени и да се захванете за работа. После сърце няма да ви даде да ги подарите, защото са неповторими.

Куки

Тук виждате няколко предложения за елегантни и красиви закачалки за дома. На тях може да се окачат ключовете, които постоянно се губят, или пък кухненски кърпи.

За висящи цветя

По този начин може бързо и лесно да направите закачалка, на която да закрепите висяща саксия с красиво падащи надолу като водопад цветя.

Куклен театър

Всички деца обичат кукления театър. А дървените лъжици са чудесен вариант да им направите такъв у дома. Изрисувайте им муцунки, сложете някакъв параван и спектакълът може да започне.

Стойка за семейни снимки

С помощта на тази разкрачена вилица ще си имате практична стойка за семейни снимки, които само трябва да закрепите за нея.

Човечета

Тези смешни човечета може да прегърнат телефона, за да не се мокри, пастата за зъби и четките, солниците и даже бутилка.

У дома часовник трака

Ако стрелките на този чудесен кухненски часовник ви затруднят, може да се задоволите само с лъчите на слънцето. Трябва подходящ часовник, може и от магазина за левче и здраво лепило, за да ги застопорите.

Полилей

За тези необичайни полилеи ще ви трябват малко повече лъжици и вилици. Но пък си струва.

Накити

Ако искате да впечатлите дамата на сърцето си, да отбележите важна годишнина от брака ви или да предложите такъв (защо пък не!), може да го направите с едно наистина уникално бижу. Идеите – от нас.

сн. 2801-10

Калинка-малинка

Още една идея – за калинка-малинка, но от пластмасови лъжици. Внимавайте, когато ги режете. Останалото е лесно.