0

В секи знае колко време отнема тършуването из шкафове и кутии, когато се наложи да забиете пирон. И как се мъчи човек, когато трябва да изстиска твърд лимон. Ето няколко идеи, които ще ви помогнат да приемате по-леко всекидневните предизвикателства.

1. Неразделни

Ако прикрепите малък магнит към чука, тогава дружбата му с гвоздеите ще бъде скрепена в здрав съюз. И няма да губите време, за да ги търсите.

2. Бутилка с шалче

Като вземете няколко обикновени бутилки и ги напълните с вода, можете да организирате отлична система за поливане на стайни растения. За целта гърлото на бутилката трябва да бъде увит с кърпа като шалче, за да не изтича водата твърде бързо.

3. Домашен майстор

Всеки знае, че дори и най-внимателният бояджия рискува да остави пръски по ръцете и дрехите си. Това може да се избегне, ако закрепите пластмасов капак от кутия към четката. Помислете за това, преди да изхвърлите непотребната кутия от изразходвания маргарин.

4. Сокоизстисквачка

Орехотрошачката или щипките за месо могат да ви помогнат да изстискате сока от цитрусовия плод. Просто трябва да използвате дръжките за целта и лимонът ще бъде омаломощен и изцеден докрай.

5. Куки за баня

Лесен и удобен начин за подреждане на дънките е, ако ги закачите за куки, чието предназначение е да държат завесите в банята. Така се икономисва пространство и се освобождава място, а дънките не стоят сгънати на купчина.