0

З ащо не каза – вчера изхвърлих две. Думи на колега, който е разчистил мазето от излезлите от употреба автомобилни гуми. И продължението – направил съм две на цветарници в двора.

В предния брой на „Златно време“ ви показахме седем варианта как с помощта на гуми да превърнете градината в истински зоопарк, преобразувайки ги в миньони, жаби, жирафи, кончета, гъсеници, лебеди или зебри. Сега идва и обещаното продължение – този път автомобилните гуми ще преобразят двора ви в атракцион и това ще е любимото място за игра на децата, които също ще помогнат за създаването на атмосферата. Трябват ви стари гуми, боя, четка, крепежни елементи, спортен дух и въображение.

Акцентът днес е върху това да използваме гумите като средство за спортуване, освен че изглеждат красиво в ярките си цветове. Може да заформите от тях препятствия, които да се заобикалят от децата или да ги разполовите, но така, че по-малките да се промушват и да пълзят през тях (все пак преценете колко време би могло да се ползва това, за да не се получи ефектът на Мечо Пух, който не можеше да премине през вратата).

iStock

Пътека от гуми. Запълнете средата с бетон, оцветете в различни цветове, за предпочитане ярки.

iStock

Сами виждате, че тези гуми са с по-голям размер, но ако са обикновени, детето може да ги обикаля на зигзаг с различна бързина. Засичайте му време.

iStock

За тази висилка и катерушка ще ви трябват и стабилни подпори, но идеята, ще признаете, не е никак лоша. Особено ако съоръжението се разположи пред блока.

iStock

След активния спорт ще трябва да поседнете някъде и да си почините. Ето такава възможност за фотьойли от автомобилни гуми.

iStock

Здраво въже и морски възел – преметнете го на здрав клон и вече имате оригинална люлка.

iStock

Тази люлка е по-подходяща за малки деца, които ще влязат в нея като в гащи.

iStock

Ако вандали редовно крадат и чупят дървените или пластмасовите люлки на открито, това също е вариант.

* Продължава следващата събота