0

Т ъжна е съдбата на старите дънки – скъсани, лекедосани, с демоде крачоли или смалени до неузнаваемост (какво им става?!).

Най-лесното решение е да ги запратите на боклука и да забравите за тях. Или да ги нарежете на парчета, за да подмените с тях протрития между краката плат. Но това са елементарни ходове. Много по-интересно и арт занимание е да дадете нов живот на старите дънки. Трябват ви ножица, конци и шевна машина, която да може да мине без затруднение през дебелите ръбове. Днес ще ви покажем как дънките се прераждат в дизайнерски чанти:

Апликация

Оформете цветя, закачете ги върху квадрат или правоъгълник, скроен от крачолите, и ще имате кокетна дамска чанта.

iStock, pixabay, Pinterest

Пазарска торба

Най-обикновена и скучна пазарска торба може да придобие модерна визия, стига да пришиете върху нея отпрания джоб.

iStock, pixabay, Pinterest

Две в едно

От един чифт стари дънки можете да ушиете две чанти наведнъж - едната отгоре с джобове, втората от крачолите. За първата чанта ще ви трябва само плат за подплата и дръжки от ненужна чанта или панделка, а втората ще е с повечко отделения за дребни предмети.

Модерни на плажа

Защо да давате пари за плажна чанта, след като може да си я ушиете сами? Ако искате да усложните проекта, сложете и подплата.

iStock, pixabay, Pinterest

Емблеми

Тук акцентът е върху емблемите и декорацията – сами виждате колко ефектно стоят тези чанти.

Дантелки

Копчета и дантелки вършат работа както за почитателките на винтиджа, така и за тези, за които копчето е синоним на брошка.

iStock, pixabay, Pinterest

Несесер

Симпатичен несесер за дамски принадлежности, в който може да съберете всякакви фиби, шноли, ластичета за коса, гребени и други.

iStock, pixabay, Pinterest

Дрипав вид

Дрипавият вид на тази чанта е търсен ефект и може да е чудесно допълнение за по-небрежно облекло, с което да отскочите до пазара, а защо не и на работа.

Автор: Цвета Дилова