0

С ъвършенството не познава граници. Ако приемате домашните задължения хитро и с вдъхновение, може съществено да си облекчите живота. Възползвайте се от хитростите, които ви предлагаме във всеки брой на „Златно време”, за да икономисвате времето, което отделяте за битовизми, и да не разпилявате енергията си, а също и за да се чувствате по-добре.

1. Букет

Една капачка водка и чаена лъжичка захар ще удължат живота на цветята във вазата.

2. Плесен

За да запазите кашкавала по-дълго време, нанесете малко олио по повърхността му. Така загърнатият в опаковка кашкавал, както и сирене, няма да се покрие с плесен в хладилника.

3. Плик

Дебелият плик може лесно да се разреже с отварачка за консерви. Когато видите колко просто се случва, ще ползвате само този начин.

4. Спагети

С помощта на спагети може лесно да палите свещи.

5. Мазило

Всеки знае онези малки кутийки – „Виетнамско чудо”, с които отпушваме носа. Това загряващо мазило е чудесен вариант да предпазите любимеца да разчесва раните си. Намажете малко от него върху козинката и проблемът е решен.

6. Лъжица

С помощта на супена лъжица лесно може да надигнете капачката на буркана. Ето по този начин.

7. Маршмелоу

Боли ви гърлото? Яжте маршмелоу. Тези лакомства успокояват възпаленото гърло и премахват болката.

8. Компрес

Използваните чаени пакетчета може да се използват като компреси при слънчево изгаряне.

9. Телефон

Искате ли музиката от телефона ви да звучи по-силно? Усилете звука, като поставите телефона в купа или чаша. Разбира се, празна!

10. Горчица

Болката от изгаряне се отстранява с помощта на горчица. Намажете леко повредената зона и болката няма да ви притеснява толкова много.