0

С ъветите, които днес препоръчваме да използвате, се отнасят до банята. Как да не се налага да търкаме огледалото, след като всичко е потънало в пара, как да изчистим плаката, как да премахнем петна от ръжда по дрехите, които сме накиснали за пране, как да се любуваме на музика, без шумът от водата да я заглуши. Ето 10 любопитни съвета.

1. Пяна за бръснене

За да не бършете запотеното огледало след всеки горещ душ, покрийте го с тънък слой пяна за бръснене, преди да започнете водни процедури. След това отстранете пяната и избършете повърхността с мека суха кърпа. Сега огледалото няма да се замъглява поне 10 дни.

2. Спрей за готвене

Напръскайте сапуненото покритие върху стъклените стени на душ кабината със спрей за готвене (растително масло в аерозолна кутия). След 5-10 минути избършете стъклото с гореща влажна гъба и слоят сапун ще се отлепи.

3. Петна от ръжда

Много трудно се премахва ръждата по дрехите и бельото. Но това не е мисия невъзможна, ако петното се напои с лимонов сок и се поръси с тънък слой сол отгоре. Оставете дрехата така за един ден, след което изплакнете добре.

4. Миризма

Вместо таблетки за тоалетно казанче може да се използва евтина паста за зъби с вкус на мента. Поставете тръба в нея, като направите няколко дупки с клечки за зъби. Пастата ще осигури както аромат, така и чистота на тоалетната, тъй като съдържащата се в нея сода премахва варовика и избелва.

5. Плака

Плаката от повърхността на ваната ще изчезне, ако я почистите с грейпфрут. Нарежете цитруса на две и поръсете малко сол върху половината, която ще използвате. Ваната също може да бъде леко поръсена със сол, след като източите водата от нея. Сега разтрийте грейпфрут върху замърсените зони и изплакнете с топла вода.

6. Червило

Прясното петно ​​от червило от дрехите може бързо да се отстрани с обикновен лак за коса. Напръскайте оцветеното с червило място и го оставете да престои 10-15 минути. След това избършете замърсената зона с влажна кърпа и пуснете в пералнята.

7. Гънки

Преди да вземете душ, закачете смачканата на топка тениска или неогладената риза на закачалка в банята. Само след няколко минути дрехата ще придобие съвсем различен вид.

8. Бръснарско ножче

За да наточите бръснарско ножче, ви трябват стари дънки. Просто прокарайте ножчето по тяхната повърхност в посока, обратна на посоката на бръснене.

9. Слушалка

Ако вашата душ слушалка не разпръсква добре вода, тогава е напълно възможно дупките й да са запушени с варовик. Изсипете оцет в торбичката и закрепете, както е показано на снимката, с ластик. След час вашият душ ще бъде като нов.

10. Музика

Много хора обичат да вземат сутрешен душ под любимата си мелодия. Единственият проблем е, че звукът на водата може значително да заглуши слабите високоговорители на смартфона. Поставете го в мивката – това ще направи звука много по-силен.