0

Д обрият стар куфар вече си плаче за пенсия. Нямате намерение да пътувате повече с него, защото видът му е неугледен и рискувате да ви вземат за клошари. Но ви е вършил толкова работа, че сърце не ви дава да го метнете в контейнера. Това не е и необходимо – можете да му дадете съвършено нов живот, например като цветарник в градината. Ето как:

1. Сложете овехтелия куфар върху някаква основа, за да не е директно на земята. Може да подложите вътре мушама или найлон, за да не се просмуква водата, с която ще поливате растенията. В куфара петуниите и сезонните летни растения ще се чувстват като у дома.

2. Ако куфарът е дървен, можете да си поиграете и да го аранжирате с декупаж. Не забравяйте да нанесете поне десет слоя лак, за да не стане на „вафли“, ако завали дъжд, а няма навес над него.

3. Разбира се, пейката може да се ползва и по предназначение, а не като стойка за куфар с цветя. Но ако се е разклатила и се страхувате, че може да паднете от нея, това си е чудесен интериор.

4. Цветята в куфара може да са истински или изкуствени. При всяко положение те ще са акцент. Ако куфарчето е малко, можете да му направите специална стойка и да го закачите на оградата или на стената.

5. Градинското джудже с готовност ще се цани за охранител на куфара. То ще е още един симпатичен цветен акцент, който ще подчертае достолепния куфар.

6. Сукулентите са особено подходящи за куфара, тъй като издържат на засушаване. Един път седмично и дори по-нарядко може да ги полеете. Така куфарът ще оцелее по-дълго, даже да не сте подложили под пръстта найлон.

7. Куфарите може да са няколко. Ако сламената кутия за пикник не се използва, може да се присъедини и тя към тях.

Продължава следващата седмица