0

К арат се като куче и котка – забравете за това клише. Не е задължително домашните ви любимци да враждуват помежду си и да се бият на живот и смърт. Ето няколко кучешки породи, които се спогаждат отлично с писаните. 

1. Нюфаундленд

Нюфаундлендите са самата доброта. Те са толерантни към всички домашни любимци. Това е забележителна черта на характера за толкова голямо куче. Те са търпеливи, спокойни, послушни и много интелигентни. Може да си вземете друг домашен любимец и да сте сигурни, че мечокът ще го обгрижва и ще му се радва.

2. Немска овчарка

Още един домашен любимец, който може да е напълно безвреден за котките, особено ако са дошли в дома по едно и също време и се познават от малки. Това умно куче ще понесе снизходително всички котешки шеги, гледайки всички, които са по-малки от него, от висотата на собственото си достойнство. Немската овчарка няма да обиди котето, дори то да прекали. В краен случай кучето ще въздъхне и ще отиде някъде далеч от непослушния домашен любимец.

3. Голдън ретривър

Добротата и много отстъпчивият характер на голдън ретривърите са легендарни. Кучетата от тази порода се разбират добре както с котки, така и с други домашни любимци. Голдъните имат много висок интелект, класирани са на 4-то място в списъка на най-умните породи, лесно се обучават, стават добри водачи, спасители и търсачи. Обичат и малките деца, на които се явяват бавачки.

4. Коли

Като цяло не всички овчарски кучета лесно се разбират в една и съща зона с котки. Но същото не може да се каже за колитата. Има едно просто обяснение за това: сега колитата са повече домашни любимци и приятели. На много малко от тях им се налага да пасат овце. Кучетата от тази порода са много меки, грижовни и тактични. И те са много приятелски настроени към котките. 

5. Мопс

Мопсът е твърде мързелив, за да се занимава с някакви си там котки. Той е флегматичен и кротък. До конфликт може да се стигне само ако котката прояви нахалство да заеме любимото му място за спане. През останалото време той изобщо няма да я забелязва и няма да ревнува от нея.

6. Пудел

Пуделът е бдителен, но не и агресивен и вероятно е една от най-лесно обучаемите породи в света. Нищо чудно, че го наричат още "звездата на цирка". Ако в къщата живеят пудел и котка, можете да бъдете абсолютно спокойни за мацата.

7. Басет

Винаги тъжната муцуна на басета е много измамна. Това е една много удобна маска. Всъщност басетът е весело, общително и жизнерадостно куче. Той не знае какво е агресия и няма други приоритети, освен да яде и да се наспива добре. Следователно куче от тази порода е идеално за съвместен живот с котка. Освен това басетът дори се нуждае от друг домашен любимец, който да живее в къщата освен него, особено ако собствениците му са по цял ден на работа. Иначе съседите ще го слушат как плаче.

8. Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Трудно е да си представим животно, което не би могло да бъде приятел с това смъртоносно очарователно създание. Това малко куче няма да изплаши котка със своя размер и лесно ще се сприятелят. Кавалер Кинг Чарлз шпаньолите са страхотни компаньони. Включително и за котки. Заедно те определено няма да скучаят.