0

П отребителите на социалните мрежи често прихващат странни субекти, докато щракат и споделят безразборно снимки и видеа. Всяка точка и мъглявина при добро желание и развинтено въображение може да се превърне в призрачно създание. Но има кадри, които могат да ви оставят без ума и дума, дори да не вярвате в съществуването на духовете.

Хит в Мексико се превърна запис с изненадващо добро качество от градчето Тореон. Камери за видеонаблюдение са запечатали появата на тайнствен призрак, за който до момента са витаели слухове. По една от главните улици се движи малко момиченце, което буквално се разтваря във въздуха. Това обаче не се случва отведнъж, така че не може да се обясни със смущения в записа. При всяко движение на детето във въздуха остава дим, а след това момичето се превръща в мъгла. И това е толкова кошмарно и реално, че може да смрази кръвта даже на най-трезвомислещите хора.

Легенди

Това създание не се движи за пръв път там. Жители на града споделят, че са го виждали и са се опитали да влязат в контакт с него, но безуспешно. Според градските легенди то е станало жертва на катастрофа, но душата му не е намерила покой.

Независимо че науката категорично отхвърля съществуването на призраци, това не значи, че ги няма. Много хора усещат свръхестествено присъствие: нощни шумове, необясними явления в живота им. Как да се държим с призраците, ако се сблъскаме с тях случайно на улицата или някъде другаде, как да им покажем, че сме добронамерени и как да не ги провокираме с поведението си – астролози, биоенерготерапевти и ясновидци дават съвети, ако усетим невидимо присъствие, да не се правим, че не ни пука и да игнорираме призрака, защото той може целенасочено да търси контакт с нас и да се ядоса, ако го игнорираме. Призраците не обичат да ги неглижират и може да изпаднат в ярост от такова поведение. В такива случаи много от тях започват да си отмъщават, като се стремят да докажат, че не са само плод на въображение – разместват предмети, тропат, държат се провокативно. И могат наистина да изпилят нервите на този, който ги е ядосал с пренебрежението си. За да не се стига дотам, трябва да запазите хладнокръвие и да се опитате да покажете на духа, че не сте злонамерени. Поставете му въпроса ребром, за да разберете какво иска от вас. Повечето призраци не са заплаха за живите и просто искат да им дадат някаква информация. А след това – всеки по пътя си.

Въпреки факта, че не всеки вярва в призраци, паранормални събития могат да се случат на всеки. Вероятно има значение и това, че новините за тях най-често идват или от Англия, където има стари призрачни традиции, или от Мексико. В потвърждение на това е и друга новина, долетяла от Мексико – за шофьор, който си карал преспокойно колата по познат маршрут и внезапно автомобилът сякаш излязъл от управление, но в последния момент шофьорът направил рязко движение и маневрата го спасила от сблъсък. А още по-странното било, че на камера, която снима този пътен участък, се видяло, че до него имало момиче в бяла рокля, което изглеждало уплашено. Дали се е качила при него, за да го спаси от катастрофа, или мъжът си е измислил алиби, защото във фирмата, в която работел има забрана да взима пътници – кой знае?! Сензацията е налице и никой вече не се вълнува от фактите.=

Репутация

Някои пътища в различни части на света са печално известни. Най-често на такива места редовно се случват автомобилни катастрофи. А шофьорите, които успяват да избегнат смъртта след инциденти, казват неща, които не подлежат на рационално обяснение. Този път подобно нещо се случило в град Чимботе, Перу. Двама полицаи с дълъг стаж - Исминио Кабаниляс и Жан Каседа Торес, обикаляли района късно през нощта. Те били виждали какво ли не в практиката си, но този път се случило нещо наистина необичайно. Внезапно на пътя избухнала ярка светлина. Според полицая, който шофирал в този момент, пред него се появила светеща фигура на жена с празни очни кухини, протегнала ръце към него. Мъжът изкрещял от ужас и загубил контрол. Спътникът му също видял фигура, но не отпред, а отстрани. Той изпитал ужас, когато чул партньора си да крещи. За щастие очевидците на паранормалното явление успели да избегнат инцидента по простата причина, че нямало други коли или дървета, в които да се забият. Още по-голямо било учудването им, когато прегледали записите от камерите и установили, че на тях няма и следа от призрачното създание. Двамата споделят историята си пред The Mirror, като твърдят, че никога до този момент не са имали халюцинации и не употребяват наркотици.