0

Н якои кръчми се радват на необичайна реклама. По простата причина, че част от посетителите им са невидими. В буквалния смисъл.

Призраци пияници не могат да се разделят със старите си навици. А понякога се забавляват да се намърдат в кадър.

Шон Рейнолдс и жена му Ребека от Ливърпул са превърнали работата си в забавление. Ходят за удоволствие по гробищата и дебнат край паметниците.

Ако кръстът се размърда и земята под него се надигне в човешки ръст, те ще са ударили бингото. Шон и Ребека са изследователи на паранормални явления и според много хора са смахнати, нищо че не се разхождат със странни уреди и дрехи като героите в „Ловци на духове”, а са си цивилно облечени. Издава ги налудничавият поглед и несвързаните приказки. Те обаче се отнасят съвсем сериозно към работата си. А когато попаднат на находка, се чувстват напълно удовлетворени. Но двамата „ударили кьоравото“, когато установили, че има и призраци, които не газят в пръстта и не надигат каменни плочи, а обикалят по кръчмите. Звучи сякаш са си намерили алиби да ги навестяват и те, но Шон и Ребека много усърдно се заели с новата мисия – вместо край гробове, да търсят призраци в пъбове.

Призраците като цяло не са любители на снимките.

 Призраците като цяло не са любители на снимките.
Facebook

Още в началото Шон извадил късмет и заловил в крачка с камерата призрачка, която буйствала в пъб. Лицето и очертанията на жената не се виждат на записа, но се чуват истерични крясъци с неизвестен произход. Според паранормалния специалист ги издава духът на жена, която преди много години била несправедливо обвинена и осъдена за убийство. На записа, с който той илюстрира твърденията си, се чува глас, който крещи с все сила: „Аз никога!” (I never), съобщава Metro. Сцената се разиграла в сградата на стария пъб Old Market Tavern.

Авторът на клипа споделя, че това място отдавна се ползва с призрачна слава и затова той се страхувал да влиза сам в някои помещения. Казва, че чувал стъпки и потропвания, даже когато знаел, че няма никой освен него там. Сътрудници на заведението неведнъж споделяли, че стават странни неща. Това провокирало Шон да се заеме с разнищването на мистерията. За да потвърди теорията си, той даже завел семейството си - жената и децата, на старото гробище, за да потърсят следи от призрачката, която подозирал, че надава крясъците.

Купон

Ако в този случай привидението има мотив да врещи, защото си търси правата, неясно е само защо го прави в пъба, а не примерно в сградата на съда. Има обаче и други случаи, в които призраците не са „по работа”, а купонясват. Така се “тагнала“ на една снимка дама от викторианската епоха. Тя решила да се помайтапи с посетителки, които си правели селфи, и се намърдала между тях.

22-годишната Виктория Грийвс и 23-годишната Кейтли Аткинсън от британския град Нюкасъл ъпон Тайн се забавлявали в местния пъб Slug and Lettuce.

Кейтли Аткинсън (вляво) и Виктория Грийвс си правят селфи с призрак в заведението Slug and Lettuce.

 Кейтли Аткинсън (вляво) и Виктория Грийвс си правят селфи с призрак в заведението Slug and Lettuce.
Facebook

Подпийнали и развеселени, двете решили да се щракнат за спомен, след което си прехвърлили една на друга снимките и забравили за тях. На следващия ден Кейтли се обадила разтревожена на приятелката си и я накарала да се вгледа по-внимателно в кадъра, където се виждала натрапничката. „Тя беше изпаднала в паника, а мен отначало ме досмеша - споделя Виктория.- Но когато намерих въпросната снимка, ме побиха тръпки. Онази персона просто стоеше зад нас и се хилеше зловещо. Толкова се уплаших, че изтрих снимката моментално”.

Едната от двете снимки все пак оцелява и започва да обикаля социалните мрежи и медиите, а двете момичета се превръщат в сензация, тъй като не са много хората, които си правят селфи с призрак.

Хулиган

Друг пъб в Бирмингам си има ВИП клиент, който регистрира доста щети. Неговото забавление се състои в това да чупи бутилки, съобщава Mirror. На споделени в YouTube кадри се вижда как голяма бутилка с концентрат се придвижва самостоятелно по масата, хързулва се по края и се разбива на пода. В пъба, който е построен още в средата на XIV век, неведнъж били забелязвани призраци. Веднъж един от полтъргайстите цъфнал начумерен на семейна снимка, направена в заведението.

Някои се надвикват с музиката.

 Някои се надвикват с музиката.
Facebook

На кадри от Манчестър се вижда друг полтъргайст, който не обича да има компания. На записите се вижда как в празните помещения притичват сенки, дръжката на вратата се повдига и сваля, местят се предмети, а по някое време въздухът се завихря като при ураган.

Ранобуден

Призрак броди и в един от най-старите пъбове в Англия. Камерите в заведението Ye Olde Man and Scythe преди няколко години прихванаха авантаджията, а собственикът на заведението Тони Дули разпространи клипа в интернет. На него може да се види появата на призрачна фигура в ранни зори. Малко след като призракът влиза в кадър, камерата преустановява работата си. Всеки нормален човек би казал, че това е чисто и просто крадец, който е повредил камерата, за да унищожи доказателствата срещу себе си, но според Дули, който бил събуден от звън на счупено стъкло, това си е автентичен призрак.

Който търси призрак, го намира.

 Който търси призрак, го намира.
Facebook

Каквато и да е истината за записа, това се превърна в повод за безплатна реклама, тъй като репортерите се надпреварват и досега да интервюират стопанина на пъба, чиято история датира още от 1251 г. По време на Английската революция тук бил обезглавен Джеймс Стенли. Призракът му още наобикаля лобното си място. Главата е здраво закрепена на раменете му.