0

В Сан Франциско (Калифорния) се продава място за паркиране на кола за 90 хиляди долара. Дори по стандартите на САЩ това е извънредно висока цена, но брокерът твърди, че уникалното местоположение на паркинга оправдава инвестицията.

Паркомястото за продажба се намира само на една пресечка от Oracle Park на Мейджър Лийг Бейзбол (професионална спортна бейзболна организация в САЩ) и може да бъде страхотна сделка за феновете на този изцяло американски спорт.

Брокерът, който продава парцела, обяснява необичайно високата цена на парцела с факта, че паркомястото, което се намира до жилищния комплекс, формално не е част от него. По този начин можете да закупите паркомясто, без да сте жител на този комплекс. Освен това може дори да живеете в друг град.

“Може да сте в Силиконовата долина и да искате да имате собствено място за паркиране близо до стадиона. Можете да го използвате и не противоречи на правилата на сградата. Може да имате апартамент в съседната сграда или може да искате друго място като много от моите клиенти за втората си кола“, коментира специалистът по недвижими имоти Бил Уилямс пред USA Today.

Журналистите са направили свое проучване и са установили, че прословутото паркомясто струва повече от средна къща в Тексас, Охайо или Мичиган.

На свой ред брокерът казва, че потенциални клиенти се обръщат към него за подобни скъпи имоти, но до момента не е получил нито една конкретна оферта.

Междувременно сегашните собственици на „златното“ паркомясто го дават под наем за 300 долара на месец.