0

С то кила ракия давам, само да те притежавам, пееше незабравимият Тодор Колев. Но в живота стоте кила, особено ако ги носиш всеки ден, не са привилегия, а бреме. И турската актриса Аслъ Самат е живото доказателство.

Чаровната Мелике от „Вятърничав“ - вярна слугиня и приятелка на Реян, спечели феновете на сериала с чистото си сърце и невинност. Синеоката къдрокоска можеше да е звезда, защото камерата я обича, както и зрителите. Но ролята на Мелике не я изстреля към върховете. Въпреки това тя направи необходимото, за да промени живота си към по-добро. А това се случи, като остана наполовина.

Сто кила по-малко – звучи нереално. Но в най-тежките си години Аслъ Самат е стигала 173 килограма. И когато махна сто от тях, промени не само гардероба, но и походката си – тя буквално започна да лети. И да се снима нонстоп, показвайки новото си тяло. Е, на много от снимките имаше ужасяващи стрии, но тя се гордееше с тях.

Откровения

Пълната промяна не дойде от раз. Дълго време Аслъ Самат лежеше в спалнята си и оплакваше съдбата си. А на сутринта, успокоена, закусваше пица. Лъчезарната Мелике, готова да помогне на всички, добронамерена и работлива, бе напълно сама. И сподели за това в откровени до болка интервюта, в които разказваше за комплексите си и за самочувствието си, ударило дъното. Сега Аслъ не заема двойна седалка в автобуса с телесата си както преди. Но суетата и красотата изискват още жертви. След като каза „не“ на пиците и си направи операция, която й помогна да отслабне драстично, тя се сблъска с нов проблем – увиснала кожа, която можеше да нагъва на пластове. Скалпелът реши и този проблем. И Аслъ Самат си постави нова цел – да стане 59 килограма. Още не е постигнала това, но времето е пред нея – не го е поискала, не го е направила. Новата цел изглежда значително по-лесна от предишната.

Избор

Разбира се, Аслъ Самат, която дори не изкара до края на сериала „Вятърничав“, можеше да влезе в новините и с още роли, с които да докаже, че може да влиза в различни образи. Вместо това продължава да е обект на коментари най-вече заради килограмите, които остави в миналото. И все пак това наистина бе подвиг и си струва да се говори за него. Защото Аслъ Самат беше развила зависимост от храната и наднорменото тегло можеше да увреди трайно и психиката й, както става с много жени в реалния живот.

Инстаграм, Диема фемили

Вдъхновителка

В социалните мрежи, където Аслъ Самат е много активна, тя насърчава здравословния начин на живот. Ходи редовно на фитнес и пилатес, а диетата й е богата на зеленчуци и плодове. Пицата сутрин е нещо от миналото.

През 2022 г. Аслъ Самат получи нова роля в мелодрамата „Усмихни се на съдбата си“. Сега тя е на 32, прави планове да развива актьорската си кариера и да вдъхновява и другите към здравословен начин на живот.

Инстаграм, Диема фемили

Инстаграм, Диема фемили

Инстаграм, Диема фемили