0

М рачната есен предразполага към повече харчене за справяне със сезонната депресия, твърдят психолози. Оборудването на ученици и студенти с обувки, дрехи и електронна техника също е в разгара си. А сезонните разпродажби и промоции изкушават зад всеки ъгъл.

Метафизици обаче съветват да се прави шопинг в точно определени дни, които те изчисляват предварително. Щастливите дати за пазаруване са доста важни както при закупуването на модна дрешка или ученическа раница, така и при по-голяма инвестиция – нов телевизор, инверторен климатик или автомобил.

Дефекти

„Закупените стоки в неподходящ момент бързо се амортизират и проявяват дефекти. Може дори да ви носят лош късмет”, казва астроезотерикът Мишел Никлева. Тя разкрива, че най-неудачните покупки човек обикновено прави на Луна без курс. Така се наричат мъртвите часови зони, в които месечината няма астрологични взаимодействия с другите планети, стои в последните градуси на определен зодиакален знак, но още не е навлязла в първите градуси на следващия.  

Статистика

„Имам дългогодишни изследвания в тази област и вече почти никога не пазарувам, когато Луната е без курс, защото стоките се оказват неудачни, с дефекти и много скоро стават ненужни“, твърди от личен опит астроложката. Тя е установила още, че небесното вето важи и за хранителните продукти, дори с много голяма сила. Защото Луната управлява и символизира както народа, така и храната.

Дати

За сполучливо пазаруване в остатъка от месец септември експертката съветва да се избере някоя от следните дати: 26, 27, 28, 30.

Дните за сполучлив шопинг през октомври са: 4, 5, 10, 11, 12, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 23, 24, 25, 29, 30.

„Ако искате да не си пропилявате парите и да купите качествени стоки, горещо ви препоръчвам да ги спазите“, съветва Мишел Никлева.

Екология

Всъщност вълшебните дати за пазаруване имат и висока екологична стойност, защото благодарение на тях човек по-дълго ползва закупените продукти. В противен случай планини от текстил и пластмаса и какви ли не вредни химикали отиват на бунището и замърсяват природата.